Zangles met een beugel
Het is voor iedereen spannend om te starten met zangles, maar wat nou als je onzekerheid wordt vergroot door een beugel? Veel jongeren maar ook volwassenen dragen een beugel en zien dit als een grote drempel om te beginnen met zangles. Is zingen met een beugel echt zo’n grote belemmering? In dit artikel geven wij graag antwoord op die vraag!
Iedereen kan beginnen met zangles
Mensen met een beugel hebben soms de neiging om daardoor ineens krampachtiger en anders te zingen dan ze normaal zouden doen. Hier komt dus gelijk de eerste tip om de hoek kijken. Zing gewoon zoals je normaal ook zou doen. Probeer je mond te ontspannen en je zal merken dat het best meevalt. Probeer op het moment dat je gaat zingen, te vergeten dat je een beugel hebt en geniet vooral van het zingen zelf.
Oefenen, oefenen en oefenen
Zoals voor iedereen geldt moet je natuurlijk veel oefenen en tegelijkertijd wennen aan de nieuwe situatie. Tijdens zangles krijg ga je stemoefeningen doen en andere oefeningen, waarbij het helemaal niet uitmaakt hoe je stem klinkt. Voor de meeste mensen met een beugel geldt dat ze tijdens het zingen een meer ‘slissend’ geluid maken. Door veel te oefenen kun je proberen dit effect te verminderen.
Relativeer
Het allerbelangrijkste feit is dat een beugel natuurlijk maar tijdelijk is. Door ondertussen aan je stemoefeningen en zangvaardigheden te werken, kun je na het verwijderen van de beugel direct profiteren van de opgedane kennis en ervaring. Houdt er wel rekening mee dat ook vlak na het verwijderen van een beugel het zingen weer even anders voelt. Ook hier zal je weer even aan moeten wennen.
De conclusie is dat je zonder probleem kunt beginnen met zangles als je een beugel hebt! Op Muziekschool.nl vind je nog veel meer handige artikelen over zingen. Neem ook gelijk een kijkje bij onze zangcursus.