10 feiten over zingen die je nog niet wist

1: Een kleine 2% van de bevolking is toondoof.Toondoof ben je als je niet kunt horen wanneer iemand vals zingt of vals speelt op zijn instrument. (Als je dus kromme tenen krijgt van iemand zijn valse zingen ben je dus niet toondoof). Toondoofheid ontstaat vaak door een hoge koorts in de kinderjaren.

440x per seconde

2: Als een zanger de A boven de centrale C zingt trillen de stemplooien met een snelheid van 440x per seconde.Om even een indicatie te geven: Een kolibrie kan zijn vleugels ongeveer 90 keer per seconde wapperen, dus dat betekent dat je stemplooien zo’n 5x zo snel bewegen!

3: Zingen verandert het brein. Het is bewezen dat zingen stress verlaagt, helpt tegen angstige gevoelens en het endorfines in het lichaam los laat waardoor we ons erg goed voelen. Lekker veel zingen dus!

Zingen op 120km per uur

4: Als we zingen komt er geluid uit onze mond met een snelheid van 120 km per uur

5: Een normaal persoon zonder bijzonder talent voor zingen zou twee en een halve octaafbereik kunnen halen zonder de noten er uit te hoeven ‘persen’.

6: Volwassen mannen en vrouwen hebben verschillend grootte stembanden. De stembanden van de man zijn groter en dikker dan die van de vrouw, waardoor ze lager klinken dan vrouwen. De mannelijke stembanden zijn bij elkaar tussen de 17 mm en 25 mm lang, terwijl de vrouwelijke stembanden tussen de 12,5 mm en 17,5 mm zijn.

7: Bij zittend zingen heb je tot 30% minder ademsteun dan wanneer je rechtop staat.

Methode om te stoppen met roken

8: Prof. Leon-Bernard Giot (zang en ademspecialist) beweert dat zingen een goede manier is om te stoppen met roken. Het gaat hierbij vooral om de juiste ademhaling.De enige manier om je adem goed te leren doseren is het leren van zingen. En als je dat zingen eenmaal onder de knie hebt, wil je volgens dr. Giot nooit meer roken.

9: Er is een theorie dat praten ontstaan is n.a.v. zingen van de neanderthalers.

 Kan je niet zingen?

10: Zelfs een verschrikkelijk slechte zanger kan er wat van maken met wat juiste aandacht, oefening en zanglessen. Als je altijd al hebt willen zingen, waar wacht je dan nog op! Meld je hier aan voor zangles!