De 6 leukste liedjes om op je gitaar te spelen

Iedereen zoekt in het begin van zijn of haar gitaarcarrière naar een paar nummers om de draad mee op te kunnen pikken. “Smoke On The Water”, “Wonderwall” en “Sweet Child O’ Mine” komen vaak naar voren, maar die bieden al snel geen uitdaging meer. Een aantal nummers met wat meer uitdaging zullen je ongetwijfeld meer inspireren en je veel meer doen leren. En, je raadt het al… Die heeft muziekschool.nl voor je verzameld! Zie hier de lijst met de 6 leukste liedjes om op je gitaar te spelen, als je net iets meer uitdaging zoekt!

Folsom Prison Blues – Everlast (bladmuziek)

De versie van Everlast geeft een iets modernere vibe aan de klassieker van Johnny Cash. Everlast, de ex-zanger van House of Pain (ja, deze) is later solo gegaan en focust zich op akoestische/bluesrock met een eigen tintje. Deze versie van Folsom Prison Blues is iets meer uptempo maar wordt ook in toonsoort E majeur gespeeld.

Doesn’t Remind Me – Audioslave (bladmuziek)

Met dit nummer spoort Audioslave menig sporter aan om nog een keer aan te zetten en met een beetje oefenen moet dit voor jou ook te doen zijn. Het nummer bestaat voor het grootste deel uit E, A en D akkoorden, maar als je de solo onder de knie krijgt, voel je vrij om los te gaan!

Teardrop – Massive Attack (bladmuziek)


Dit nummer van het Britse Massive Attack is onder andere bekend van de tv-serie “House”, maar leent zich perfect om op de gitaar mee te oefenen. De zachte lopende riff op de achtergrond is iets waar elke (beginnend) gitaarspeler mee uit de voeten kan!

Born Free – Kid Rock (bladmuziek)

Countryrocker Kid Rock laat zijn liefde voor “The Land of the Free” wederom doorschijnen in deze heerlijke zomerse plaat.

Knocking on Heavens Door – Guns ‘n’ Roses (bladmuziek)

De klassieker der klassiekers en een van de eenvoudigere nummers in de lijst: Knocking On Heavens Door. In dit nummer wordt veel herhaald, dus als je hem eenmaal door hebt, speel je hem makkelijk door!

Rockstar – Nickelback (bladmuziek)

Nickelback’s megahit Rockstar is een vanzelfsprekend iets wanneer het gaat om rock- en gitaarmuziek. Hate ‘em or love ‘em: de Canadese rocksterren hebben een van de meest herkenbare tunes van het afgelopen decennium neergezet met Rockstar, waarin de hoofdpersoon vertelt over het leven dat iedereen wil hebben: een echte rockster zijn met grote huizen en veel geld. Door de herkenbaarheid ook makkelijker te spelen, bestaat vooral uit G, F en C akkoorden.

Deze 6 liedjes moeten je een stuk verder helpen met je training om de volgende Slash te worden. Zoek je nog meer tips en tricks om je gitaarspel te verbeteren? Neem dan een kijkje op onze aanbiedingspagina. Zo heb je de eerste maand voor een euro les van onze huisgitarist Rutger en probeer je het dus risicoloos uit – zonder kleine lettertjes! Mocht het bevallen: voor minder dan een tientje per maand ben je al lid! Abonneer je ook op onze nieuwsbrief en krijg wekelijks de beste gitaarupdates in je mailbox.