Heb je een auditie voor een nieuwe band, of wil je meedoen aan The Voice of Holland? Dan is het verstandig om jezelf voor te bereiden op je auditie. Hoe je je het beste op je auditie voorbereid lees je hier in deze 7 tips voor een goede auditie.

Tip 1: Voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je je tekst en de muziek uit je hoofd kent voordat je naar je auditie gaat. Het zou jammer zijn als je halverwege je auditie moet stoppen omdat je iets bent vergeten.

Tip 2: De zenuwen

Een beetje zenuwachtig zijn is helemaal niet slecht voor een auditie. Met wat gezonde spanning zingen veel mensen juist beter en het helpt je ook om scherp te blijven waardoor je minder fouten maakt. Te veel zenuwen daarentegen is niet zo fijn. Op een trillende stem tijdens je auditie zit je niet te wachten, dus zorg dat je een paar keer diep in je buik in-en uitademt voor dat je je auditie doet. Dat helpt je om te ontspannen en de zenuwen onder bedwang te houden.

Tip 3: Zoek het juiste liedje

Als je op auditie gaat is het verstandig om een liedje te zingen die je goed ligt. Veel mensen maken de fout tijdens een auditie een heel moeilijk liedje te willen zingen om indruk te maken. Vaak gaat het om die reden niet goed tijdens een auditie en word je misschien wel onterecht afgewezen. Neem liever een liedje waar je je zeker bij voelt.

Tip 4: Pas je liedje en je outfit aan

Naar wat voor soort auditie je gaat is bepalend voor hoe je jezelf presenteert. Doe je auditie voor een jazzband, dan is het niet verstandig om jezelf te kleden als een rocker, en andersom ook. Zorg dat je in het plaatje past en dat je er goed uit ziet.

Tip 5: Vraag advies

Laat voordat je naar je auditie gaat iemand naar je kijken en luisteren. Die persoon kan je wat tips geven over je houding, je stem en het algehele plaatje. Er zijn altijd dingen die je zelf over het hoofd ziet of je je niet bewust van bent, en het zou jammer zijn als je daar tijdens de auditie pas achter komt.

Tip 6: Laat het los

Op een gegeven moment kan je je liedje wel dromen, en een veel gemaakte fout is om juist te veel te oefenen. Veel oefenen is goed, maar laat het minimaal een paar uur voordat je auditie begint los. Zorg dat je goed warm gezongen bent, dat is voldoende. Het is belangrijk dat je even kunt ontspannen voor je auditie, dat helpt je om de zenuwen in bedwang te houden.

Tip 7: De Auditie

Tijdens de auditie heb je vaak maar een paar minuten om jezelf te presenteren. De indruk die de jury of je nieuwe bandleden van jou krijgen begint vanaf het eerste moment dat je de auditie ruimte binnenloopt. Loop dus zelfverzekerd en spontaan naar binnen!