Page content

Adele – Hello (begeleiding)

Als je de eerste akkoorden van Hello speelt, hoort iedereen direct dat het om Adele gaat! Gelukkig zijn deze akkoorden helemaal niet zo moeilijk om te spelen en dat is precies wat ik je ga laten zien en horen in deze video.

Ik laat je dus niet de melodie zien, maar enkel de akkoorden. Op deze manier kun je jezelf of een zanger(es) begeleiden die dit zingt!

Als je net bent begonnen met piano spelen wil ik je aanraden om je alleen op het intro te richten, dit zijn slechts vier akkoorden. Ben je al wel wat verder, kun je prima het hele nummer oefenen! Een ook dat is niet heel moeilijk, aangezien het om dezelfde akkoorden gaat, maar dan in een andere volgorde.

Onthoudt dat je het liedje het beste in stukjes kunt hakken, dus concentreer je als je gaat oefenen bijvoorbeeld eerst alleen op het intro en pas als dat goed gaat ga je door naar het couplet. Op deze manier hou je het overzichtelijk en behapbaar voor jezelf. Als het te snel gaat voor je kun je ook besluiten om eerst alleen de linkerhand te oefenen en pas als dat goed gaat, de rechterhand erbij te pakken. Dat gaat prima, aangezien de rechterhand slechts één toets tegelijk aanslaat.

 

Als dit goed gaat kun je eens proberen mee te spelen met het origineel! Het is in dezelfde toonsoort en het is een leuke ervaring om Adele te begeleiden! (de intro van deze videoclip is erg lang, de muziek begint op 1:15)

Ik zou het leuk vinden als je in een reactie hieronder laat weten hoe het gaat, voor nu in ieder geval heel veel succes!

Ps. Als je wat moeite met dit nummer hebt, is mijn live webinar aanstaande maandagavond (19:30u) misschien wat voor je. Ik leer je dan hoe je piano kunt spelen met behulp van akkoorden (klik hier voor meer informatie) >>

Comment Section

10 reacties op “Adele – Hello (begeleiding)


Door Mary Schneiderberg op 28 november 2019

ik vind sowieso dat steven het rustig uitlegt en ik heb er veel aan. Bedankt Steven !!!


Door Wilko op 10 maart 2019

Goed uitgelegd. Zelf heb ik moeite om de noten te onthouden en na een tijdje weer te spelen. Ik gebruik Synthesia om te oefenen zonder dat ik blad muziek hoef te leren. Het zou mij en mogelijk ook anderen helpen als je een midi bestand hebt. Deze kan ik dan in Synthesia laden en naspelen. Op het internet zijn er voldoende midi bestanden te vinden van ‘Hello’, echter maken die het direct een stuk moeilijker.


Door Amany op 10 maart 2019

It’s so nice.


Door Michael klatt op 9 maart 2019

Ik,kom in de buurt alleen mijn vingerzetting wil nog niet lukken ik pak steeds een verkeerde toets


Door Anke op 2 mei 2018

Hè hè eindelijk iemand die het rustig en helder uitlegt! Fijn, veel aan gehad.


Door Team Muziekschool.nl op 15 mei 2018

Leuk om te horen Anke!


Door W.G.Brouwer op 2 mei 2018

Ik vind het fijn om met muziek bezig te zijn. Nog mooier is als je goed begeleid wordt. Bedankt voor de uitleg. Groet. Willem


Door Team Muziekschool.nl op 15 mei 2018

Graag gedaan Willem!


Door Ingrid Holtkamp op 1 mei 2018

Steven wat ontzettend leuk dat je dit op Internet zet! Ik ga er mee aan de slag!!
Je uitleg is simpel en effectief: ik heb er meteen iets aan!


Door Team Muziekschool.nl op 15 mei 2018

Mooi zo!

Plaats een reactie


*