Als je de eerste akkoorden van Hello speelt, hoort iedereen direct dat het om Adele gaat! Gelukkig zijn deze akkoorden helemaal niet zo moeilijk om te spelen en dat is precies wat ik je ga laten zien en horen in deze video.

Ik laat je dus niet de melodie zien, maar enkel de akkoorden. Op deze manier kun je jezelf of een zanger(es) begeleiden die dit zingt!

Als je net bent begonnen met piano spelen wil ik je aanraden om je alleen op het intro te richten, dit zijn slechts vier akkoorden. Ben je al wel wat verder, kun je prima het hele nummer oefenen! Een ook dat is niet heel moeilijk, aangezien het om dezelfde akkoorden gaat, maar dan in een andere volgorde.

Onthoudt dat je het liedje het beste in stukjes kunt hakken, dus concentreer je als je gaat oefenen bijvoorbeeld eerst alleen op het intro en pas als dat goed gaat ga je door naar het couplet. Op deze manier hou je het overzichtelijk en behapbaar voor jezelf. Als het te snel gaat voor je kun je ook besluiten om eerst alleen de linkerhand te oefenen en pas als dat goed gaat, de rechterhand erbij te pakken. Dat gaat prima, aangezien de rechterhand slechts één toets tegelijk aanslaat.

Als dit goed gaat kun je eens proberen mee te spelen met het origineel! Het is in dezelfde toonsoort en het is een leuke ervaring om Adele te begeleiden! (de intro van deze videoclip is erg lang, de muziek begint op 1:15)

Ik zou het leuk vinden als je in een reactie hieronder laat weten hoe het gaat, voor nu in ieder geval heel veel succes!

Ps. Als je wat moeite met dit nummer hebt, is mijn live webinar aanstaande maandagavond (19:30u) misschien wat voor je. Ik leer je dan hoe je piano kunt spelen met behulp van akkoorden (klik hier voor meer informatie) >>