Drummen; Hoe moeilijk is het nu echt?

We hebben een hersenspinsel. Een nieuwe stroom gedachtes. Misschien wel een initiatief? Hooguit een plan; we willen leren drummen! Maar nu komt de man met de hamer en begin je te denken. Is dit een impuls-beslissing, zoals die mars die je tóch nog even moest kopen na anderhalf uur dralen met een net iets te volle boodschappenkar? Óf is dit een serieuze overweging om jouw vrije maandagmiddag op te offeren aan een nieuwe hobby?

Het is in ieder geval duidelijk, met weinig vrije tijd in dit drukke leven is het verstandig om in ieder geval iets te kiezen waar je gelukkig van wordt, en zou het fijn zijn als je snel resultaat boekt als “beloning”. Daarom beantwoord ik voor jullie de grote vraag! Drummen; hoe moeilijk is het nu écht?

Helaas! Het is heel moeilijk. Maar succes! Althans, het kán heel moeilijk zijn. Aan de andere kant is het slecht meetbaar. Ik heb echter ook zeer goed nieuws! Je zult wél snel resultaat halen, gezien de grooves die het meest gebruikt worden vaak ook relatief simpel zijn.

Denk aan drumpatronen gebruikt in liedjes als Billie Jean, Seven Nation Army of Highway to Hell. Maar nu wordt het lastig, want zoals net genoemd, het is slecht meetbaar. We zouden altijd de vraag kunnen stellen of we iets écht kunnen. Zijn we een meester geworden in datgene? En wanneer hebben we dat bereikt? En waarom? En dit is het probleem, en overigens waar het moeilijk wordt.

Voorbeeld

(Voorbeeldje Billie Jean, één van je eerste grooves! Kruisje = Hi-Hat (Die dubbele bekken dicht), Bovenste rondje is de snare drum en de onderste de bassdrum.)

drums2

Persoonlijk ben ik van mening dat het studeren van muziek nooit stopt. Er is altijd een volgende stap die we kunnen zetten. Wat dat betreft kunnen we ons beter afvragen wanneer wij zelf tevreden zijn met de geboekte resultaten. Maak het meetbaar voor jezelf.

Daarom is het ook zo belangrijk om een lesmethode en misschien wel een leraar te vinden die perfect aansluit bij hoe je wilt leren en wat je wilt bereiken. Neem een paar proeflessen, stel wat doelen en ervaar zelf hoe moeilijk het nu écht is, en waarschijnlijk speel je binnen de kortste keren alle sterren van de hemel!

 

Ben jij van plan om te beginnen met drummen?  Laat het me weten in een reactie hieronder!

 

Succes!