Als je gitaar wil leren spelen dan heb je enige doorzettingsvermogen nodig en een gezonde portie motivatie en discipline.

Ik merk als gitaarleraar dat er verschillen zijn in het oppakken van oefeningen en liedjes, de één heeft gewoon meer tijd nodig dan de ander. Toch ben ik er van overtuigd dat iedereen gitaar kan leren spelen.

Motivatie/Discipline

5 tips om gitaar te leren spelen:

  1. Oefen het liefst elke dag ongeveer 15 minuten, meer is altijd beter
  2. Het helpt om een vaste tijd te hebben, bijvoorbeeld voor het ontbijt, of voor het journaal, hierdoor wordt gitaarspelen meer een alledaags moment
  3. Begin en sluit af met een oefening/liedje die je leuk vindt om te spelen
  4. Stel een doel; ik wil 20 liedjes in mijn repertoire hebben voor de zomer die ik van A tot Z kan spelen
  5. Lukt een oefening even niet, ga dan door met de volgende, blijft niet vastzitten op één stuk, dit voorkomt stress en minder plezier in het spelen, volgende dag probeer je het gewoon weer

Gitaar spelen voor iedereen

Mijn jongste leerling was 5 jaar, de oudste 63. Leeftijd zegt helemaal niets, gitaarspelen is universeel, een G akkoord bij een 5 jarige is precies hetzelfde als bij een 63 jarige. Als je het een beetje onder de knie hebt, laten we zeggen 4 standaard akkoorden en een basisslag, dan kan je de meezinger, ‘Het is een nacht – Guus Meeuwis’ spelen. Hoe afgezaagd het ook mag klinken, iedereen kan het refrein meezingen en er is gelijk sfeer.

Mijn ervaring met gitaar spelen of je het nou ‘goed’ kan of niet, is een warme.
Camping, strand, hei, terras, openbare plekken, familie, vrienden en ga zo maar door overal waar je met een gitaar komt krijg je reactie, vaak positief.

Blijf ons bezoeken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe video’s en materiaal komen er aan!

Stay tuned!