Gitaar spreekbeurt houden: onze tips!

Je moet op school een spreekbeurt houden en je hebt gekozen voor je favoriete instrument: de gitaar! Maar nu moet je de spreekbeurt nog schrijven… Wij spelen zelf al jaren op gitaren en kunnen jou heel goed helpen bij jouw gitaar spreekbeurt! Of het nu gaat om het meenemen van een gitaar, of met welke onderdelen je het best kunt beginnen, het kan altijd spannend zijn om het voor te bereiden. Lees hier onze tips voor de perfecte spreekbeurt, zodat jij precies weet wat je doet en je je geen zorgen hoeft te maken dat het fout gaat!

Neem een gitaar mee!

De meeste mensen vinden het heel leuk als jij een gitaar meeneemt naar je spreekbeurt. Zo kun je ook beter laten zien waar je het over hebt tijdens je spreekbeurt. Een andere goede tip is om een akoestische gitaar mee te nemen. Een elektrische gitaar of een basgitaar is ook heel stoer, maar met een akoestische gitaar kun je veel beter uitleggen hoe een gitaar ontstaan is. En je kunt er zonder versterker een liedje mee laten horen!

​Vertel waarom jij voor gitaren gekozen hebt

Waarom heb je besloten om voor een gitaar spreekbeurt te kiezen? Speel je zelf gitaar? Waar heb je dat geleerd? Wanneer ben je begonnen? En waarom? Wie zijn jouw favoriete gitaristen? Als je dit in je gitaar spreekbeurt verwerkt, vertel je ook meteen een beetje over jezelf.

Speel een liedje

Als je een liedje kunt spelen, doe dat dan vooral! Leraren zullen het heel goed vinden als je laat horen wat je al kan en je klasgenoten kunnen dan meteen naar je luisteren! Kies bijvoorbeeld een liedje van Ed Sheeran of Gavin James. Deze nummers kent iedereen en daardoor is het niet alleen makkelijker voor jou om hem te spelen, maar zullen je klasgenoten hem ook beter kennen.

Wees niet nerveus

Er is niks om bang voor te zijn. Iedereen vindt gitaren leuk, dus als jij je spreekbeurt daarover houdt, kun je zeker weten dat iedereen je spreekbeurt ook leuk vindt. Iedereen in je klas heeft wel een favoriete gitaarartiest. Als jij een goed gitaarliedje neemt als voorbeeld voor je spreekbeurt, weet je zeker dat iedereen meedoet!

​Heb er vooral veel plezier in!

Wanneer jij laat zien dat je veel plezier hebt in je spreekbeurt, is dat voor jou makkelijker, voor je klas leuker en krijg je ook een beter cijfer! Probeer veel te lachen en grapjes te maken, dan zullen je klasgenoten niet alleen van je spreekbeurt genieten, maar het ook heel grappig vinden!

En? Ben jij klaar voor je spreekbeurt? Wij houden twee keer per week, élke week, een leuke spreekbeurt als deze over gitaren. Wil je deze elke zondag in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Wij geven ook tips over hoe je je gitaarspel nog kan verbeteren. Voor €1,- ben je al een maand voorzien van tips en hints over je gitaar. Daarna kan je probleemloos opzeggen, of voor slechts €9,95 door met onze uitgebreide gitaarlessen!