Wat zijn gitaartabs oftewel gitaartablatuur? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden, het is een methodiek om gitaar te (leren) spelen.

Het bestaat al heel lang, maar sinds het digitale tijdperk is het razend populair vooral onder (beginnende) gitaristen. Het is makkelijk af te lezen, gebruiksvriendelijk en niet moeilijk te leren.

Uitleg gitaartabs

Weet je nog niet precies wat gitaartabs zijn of hoe het werkt? Check dan eerst even dit artikel, waarin ik je uitleg hoe het precies werkt.

Als je eenmaal weet hoe het werkt, gaat er een wereld voor je open en kun je in feite alles spelen wat je wilt. Mits je natuurlijk weet hoe je alle akkoorden speelt op de gitaar.

Gitaartabs vinden

Gitaartabs zijn makkelijk te vinden, internet is wel een vereiste tenzij je bladtablatuur gaat gebruiken. Ga naar www.google.nl en typ het liedje/stuk in wat je graag wil leren spelen, zet achter het liedje tabs neer. Vaak zijn de eerste 3 resultaten goed! Ultimate-guitar.comtabsrus.nl911tabs.com zijn goede sites. Tegenwoordig hebben enkele sites ook apps die op een mobiel device bekeken kunnen worden.

Vaak heb je meerdere versies voor een liedje/stuk, het liedje met de meeste positieve recensies is vaak het beste om te gebruiken.

Succes!