De grootste gitaartalenten van YouTube

YouTube is al lang niet meer een rare website voor zelfgemaakte filmpjes en reacties op andere filmpjes. Tegenwoordig is het platform enorm en betekent het voor veel mensen rijkdom en succes. Maar niet alleen gamers als PewDiePie kunnen succes vinden met YouTube. Ook muzikanten hebben al jaren profijt van het vertonen van hun kunsten op het internet. Vergeet niet: Justin Bieber is ook ooit begonnen met een (succesvolle) video op YouTube en hij is er redelijk beroemd mee geworden! Maar naast het zingen zijn er ook meer dan genoeg gitaartalenten te vinden op YouTube. Wij hebben er een paar op een rij gezet om de komende jaren in de gaten te houden!

​Tina S.

​Deze Franse jongedame is nog maar net 18 jaar oud, maar brak twee jaar geleden, vlak voor haar 16de verjaardag, al wereldwijd door met haar cover van DragonForce’s “Through the Fire and Flames”. Wereldwijd geroemd als een van de meest ingewikkelde (metal)nummers, maar voor de koningin van gitaartalenten lijkt het haast moeiteloos te gaan (Let hiervoor vooral op het stukje van 1:00 tot 1:10…)! Inmiddels heeft Tina S een goedlopend YouTubekanaal van bijna 576.000 abonnees en gaat ze al richting de 100 miljoen views!

Tom Ward


De Aussie Tom Ward deed op zijn 28ste auditie bij Australia’s Got Talent met een fenomenaal stuk, waarin hij aantoonde dat hij niet alleen over een goed gitaarspel te bezitten, maar dat ook nog eens heel snel te kunnen uitvoeren! Hij heeft er zijn handelsmerk van gemaakt om bekende stukken heel snel te spelen en met het stuk hierboven gaan zijn handen als robots over de snaren!

“Grandfather” Bob Wood


Dit is misschien een wat minder “aanstormend” talent, maar dat deze 81-jarige gitaar kan spelen staat vast! De oudste van onze gitaartalenten laat in deze video zien dat hij een stevig potje gitaar kan spelen. Dit zijn de video’s die je geloof geven dat er nog tijd zat is om je skills te ontwikkelen!

Aidan Fisher


Last but certainly not least: Aidan Fisher, de jongen die op 11(!)-jarige leeftijd in 2013 het podium van Steel Panther betrad en een zaal met duizenden mensen platspeelde! Hij bracht een bordje mee met de tekst “Ik daag Satchel uit voor een gitaarwedstrijd!” Satchel, de gitarist van de band, nam die uitdaging graag aan en was zelf ook overdonderd door wat hij zag! Let op: in dit filmpje zit grof taalgebruik.. Het blijft rock & roll!

Het is nog niet te laat… Pak je gitaar, een beetje gitaarlessen en vooral een heleboel passie en misschien sta jij binnenkort ook op zo’n lijst!  Wil je meer van dit soort blogs lezen? Wij schrijven elke week van dit soort leuke gitaarblogs. Wil je deze elke zondag in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Wij geven ook tips over hoe je je gitaarspel nog kan verbeteren. Voor €1,- ben je al een maand voorzien van tips, hints en lessen over je gitaar. Daarna kan je probleemloos opzeggen, of voor slechts €9,95 door met onze uitgebreide gitaarlessen!