Een hardstyle pianist?! Geen grapje!

Een combinatie die je niet vaak ziet: hardstyle en piano. Toch bestaat het. Het (zeker in Nederland) immens populaire genre hardstyle heeft via het YouTube-kanaal “Hardstyle Pianist” de stap gemaakt naar de piano. Hoe is dit dan ontstaan? Met niets meer dan een man, een piano en een idee! Met bijna 10.000 abonnees op YouTube kunnen we zeggen dat het redelijk lekker gaat voor deze moderne pianist. Maar wie is dit?

​De man achter de Hardstyle Pianist

Dus, hardstyle op de piano. Een niet vaak gehoorde combinatie. Zeg maar gerust zeer zelden. Het eerste filmpje op het kanaal van de Hardstyle Pianist dateert van 11 augustus 2016, waar Jisk Lieftink, zoals de Hardstyle Pianist echt heet, de mega zomerhit “Year of Summer” van (hardstyleartiest) Wildstylez en Niels Geusebroek covert op zijn Yamaha. Hier maakte de wereld kennis met een andere kant van Jisk Lieftink, die volgens zijn eigen site in 2008 zijn bachelor haalde aan conservatorium Artez in Zwolle. Klassiek geschoold, dus. In 2011 rondde hij zijn master uitvoerend musicus af en begon hij met optreden in Zwolle, Deventer en omstreken.

​Samen met zijn vader Dick Lieftink heeft Jisk zelfs een theaterprogramma opgezet, waarin hij muziek en verhaal combineert in een vermakelijk programma. Tot slot studeert de Hardstyle Pianist ook nog eens psychologie aan de Open Universiteit. Al met al een best doorsnee verhaal, zou je misschien denken.

Zijn werk

En toen opeens de hardstyle. Een gekke stap misschien, maar eentje die zijn vruchten afwerpt. Jisk Lieftink genoot naast zijn klassieke scholing veel van hardstyle en hardere EDM-stijlen en heeft een manier gevonden om dat in zijn werk te vertonen. Zijn YouTube kanaal heeft inmiddels ruim 9.000 abonnees en 612.000 weergaven en deze getallen stijgen met de dag. Niet zo gek ook, want pianospelen kan de Hardstyle Pianist zeker. Bekijk hier een voorbeeld van een origineel werk en de pianocover:

Het origineel: Bass Modulators – Oxygen

De pianocover: Hardstyle Pianist en Elyn

Zonder het origineel zou dit nummer an sich niet misstaan. Een mooie samenwerking die misschien nog veel meer potentie in zich heeft! De Hardstyle Pianist treedt 2 juni op in Hedon in Zwolle. Wie weet zien we hem binnenkort in grotere stadions?

Wat vinden jullie van deze originale fusie tussen twee stijlen? Ben je er fan van, moet je het nog een beetje aanzien of vind je het helemaal niks? Eén ding is zeker, het is zo origineel dat je er wel iets van moet vinden! Ik ben er benieuwd naar, laat het me weten in een reactie hieronder! Voor meer ideeën en leuke blogs over pianospelen, kun je je abonneren op onze pianonieuwsbrief. Hiermee krijg je gratis elke zondag een leuke en leerzame pianoblog in je mailbox waardoor je je vrije dag heerlijk ontspannen doorkomt! Leuke bijkomstigheid: je krijgt dan meteen 10 gratis proeflessen pianospelen erbij. Bevallen de proeflessen? Dan kun je de eerste maand voor slechts €1,- onze pianolessen uitproberen. Dit kun je kosteloos opzeggen met een mailtje, of doorzetten voor slechts €9,95 per maand! Heb jij zelf nog originele manieren om een pianoles te starten? Laat dit dan weten in de reacties!