Hoe word je een professionele zanger? 8 tips

Veel zangers en zangeressen dromen van een carrière in de muziek. Een notering in de hitlijsten, een eigen videoclip op tv, singles die in grote hoeveelheden verkocht worden..

Maar hoe kom je daar, en wat is er voor nodig om een professionele muzikant te worden? Hier zijn 8 tips die je kunnen helpen verder te komen. 

De droom

Als eerste is het belangrijk de droom te hebben om ver te komen als zanger. Als je de droom niet hebt, is het heel lastig om alles te geven. Ze zeggen niet voor niets; Als je iets heel graag wilt, kan het gebeuren.

dagdromen

Ontwikkel jezelf

Zorg er voor dat je je skills altijd blijft ontwikkelen. Neem zangles, oefen elke dag en ga nieuwe uitdagingen aan. Als je een r&b zanger of zangeres bent, ga dan ook eens wat rock nummers zingen. Zo verbreed je repertoire, waardoor je voorkomt dat je eenzijdig wordt.

Ontwikkel je technieken en je stem. Zingen is iets waarbij je nooit uitgeleerd bent, je kan altijd beter worden.

beter leren zingen

Eigen identiteit

Het is als zanger of zangeres erg belangrijk dat je een eigen stijl hebt. Wanneer je een eigen stijl hebt ben je herkenbaar, en vooral: Iemand die niet snel vergeten wordt. Een eigen geluid onderscheid je van alle andere zangers en zangeressen. Jij bent jij, en daar is er maar 1 van in de wereld.

jezelf zijn

Songwriting

Wanneer je een goede songwriter bent, ben je veel interessanter voor de muziek industrie. ontwikkel dus ook je songwriting skills en schrijf zo veel mogelijk songs.

songwriting

Je eigen product

Zorg er voor dat je een kant en klaar product hebt wat je aan mensen in de muziekindustrie kunt geven. Wanneer iemand naar een opname van jou luistert, heeft hij meteen een idee met wat voor een zanger hij te maken heeft.

Jouw eigen product moet dus wel goed opgenomen en geproduceerd zijn, want je hebt meestal maar 1 kans om een indruk achter te laten!

zingen en opnemen in de studio

Wees sociaal

De muziekindustrie is een ons-kent-ons wereldje. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen leert kennen. Bouw een netwerk van mensen om je heen, en wees je bewust van welke mensen je verder kunnen helpen, en welke niet.

Ga bijvoorbeeld naar evenementen waar veel mensen uit de muziekindustrie komen, en zorg dat je altijd je muzikale visitekaartje bij je hebt!

canstockphoto4860198

Money

Over het algemeen heb je behoorlijk wat geld nodig om jezelf neer te kunnen zetten als artiest. Je hebt als zanger opnames nodig, distributie van je muziek, maar ook (vooral) promotie! Jouw muziek moet aan de man gebracht worden.

Wanneer je met je eigen netwerk niet ver komt, vind dan een persoon of maatschappij die in jou gelooft en jou wil supporten om jouw dromen uit te laten komen.

stapel geld euro's

Geduld

Heb veel geduld. Een carrière heb je niet in een week. Werk hard, houd je doel voor ogen en zorg er voor dat je als zanger klaar bent wanneer ‘het’ gebeurt. Of het nou om boekingen gaat, of om een positie in de hitlijsten. Alles heeft tijd nodig, geef dus niet te snel op!

geduld