Veel mensen zullen beginnen met een gitaar van iemand anders, maar als je dat niet lukt, of je direct een eigen wil halen, moet je op een gegeven moment op zoek gaan naar een goede beginnersgitaar! Maar waar moet deze aan voldoen? Welk type snaren, welk merk, welke soort hals, of maakt het allemaal niet zo uit wanneer je net begint? Wij laten hieronder een paar goede opties zien voor jouw beginnersgitaar!

Akoestische beginnersgitaar

Yamaha FG830


​Yamaha’s FG830 is een akoestische gitaar met veel historie, want deze serie is al ruim 50 jaar succesvol! Inmiddels is dit bijna de Volkswagen Golf onder de akoestische gitaren en net als de Golf weet je zeker dat je jarenlang goed zit!

​Fender Tim Armstrong Hellcat
Fender Tim Armstrong Hellcat

Officieel hoor je beginnersgitaren niet op uiterlijk te kiezen, maar deze is toch wel heel mooi… De Fender Tim Armstrong Hellcat van mahoniehout is een plaatje, maar is ook nog een beginnersgitaar die goed klinkt en makkelijk te bespelen is. Aangezien deze gitaar geïnspireerd is door punkrocker Tim Armstrong, weet je zeker dat er een flinke sound in zit!

​Luna Guitars Safari Supreme


Met de Safari Supreme heeft Luna Guitars een compacte reisgitaar uitgebracht, die zich ook perfect leent als beginnersgitaar. Hij is door zijn formaat iets stiller dan de gemiddelde andere gitaar, maar voor een reisgitaar met 20 frets is dit een geweldige optie!

​Klassieke beginnergitaren

​Cordoba C5

Wie kent de Cordoba Iberia serie niet? Behalve als je écht net begint, is dit een gitaar waar je al eens van gehoord hebt. Met de Cordoba gitaren heb je altijd een goede in huis, zeker ook met deze C5. Met een cederhout kop en mahoniehout achter- en zijkanten is dit een betaalbare, eenvoudige gitaar met relatief luxe afwerking!

​Yamaha NTX700


​Ook in de klassieke beginnersgitaren komt Yamaha terug, met deze NTX700. Door de smalle nek voelt deze gitaar als een steel-string: hij speelt heel snel en comfortabel en dat zijn kwaliteiten die fijn zijn om in je gitaar te hebben, als je net begint! Verder heeft deze gitaar een warm en resonant geluid, dus als dit bij jouw (beoogde) stijl past, is het een goede optie!

​Ibanez AEG10NII


​De vreemde eend in de bijt – een volledig zwarte klassieke gitaar. Ook al ziet deze gitaar er (intimiderend) onorthodox uit, het is een hele fijne gitaar om te bespelen, omdat het instrument een dunne, hoogwaardig afgewerkte mahoniehouten hals heeft die als een wonder speelt. Let er wel op dat dit een elektro-akoestische gitaar is, die dus met de noodzakelijke elektronische extra’s geleverd wordt!

Zit er iets voor jou tussen? Wij hopen van wel! Laat het weten in de reacties als we een goede beginnersgitaar vergeten zijn! Wil je meer van dit soort blogs lezen? Wij schrijven elke week van dit soort leuke gitaarblogs. Wil je deze elke zondag in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Wij geven ook tips over hoe je je gitaarspel nog kan verbeteren. Voor €1,- ben je al een maand voorzien van tips, hints en lessen over je gitaar. Daarna kan je probleemloos opzeggen, of voor slechts €9,95 door met onze uitgebreide gitaarlessen!