Leren drummen zonder drumstel! Hebben wij een drumstel nodig om te beginnen met leren drummen? Ik zal meteen bij de conclusie beginnen, want het is helemaal niet nodig om meteen een drumstel in huis te halen. Maar ik wil daarbij wel even mijzelf indekken, gezien ik oefenen op een drumstel wel beter vind voor de ontwikkeling van de drummer, maar absoluut nodig is het niet. Persoonlijk oefen ook op allerlei verschillende dingen, wat soms achteraf helaas niet altijd helemaal handig blijkt te zijn (tip, wees voorzichtig). Voorbeeld: een oud stuk rubber, de bank, het dashboard kastje van mijn auto, de bureaustoel, mijn knie en ga zo maar door. Dit kan allemaal zonder stokken om de onafhankelijkheid te trainen, hoe fijn is dat! Voetjes erbij bewegen en we leren langzaam maar zeker onze ledenmaten onafhankelijk van elkaar bewegen. Zo zet je zonder drumstel de eerste stappen in het leren drummen.

Leren drummen met stokken

Ik raad wel aan om voor de handen in ieder geval stokken vast te pakken om gewend te raken aan de rebound van stok en hier gebruik van te maken. Zodoende kan je de techniek trainen. In dit geval is een stuk rubber absoluut een aanrader, maar er bestaat ook nog zoiets als een “practise pad”. Dit is eigenlijk ook een stuk rubber, maar dan speciaal gemaakt om erop te leren drummen. Een handige tool om die rudiments door te spelen tijdens uw favoriete show op uw favoriete zender! Mits je die “kleine afleiding” erbij wilt hebben uiteraard.

Leren drummen zonder drumstel

Voetenwerk

Voor de voeten vind ik het een lastig verhaal, gezien een pedaal ook altijd bepaalde eigenschappen heeft die ik tot nu toe nog niet hebben kunnen vinden in andere objecten.. Maar ik ben er druk naar opzoek en laat het absoluut weten als ik wat vind! In de tussentijd, beweeg die kitloze voetjes wel! Het is namelijk absoluut belangrijk om de onafhankelijkheid te trainen wanneer je wil leren drummen. Begin bijvoorbeeld tijdens het doorspelen van rudiments met de linkervoet op de kwarten of achtsten. Doe dit ook met je rechtervoet. Daarna kun je het uiteraard combineren en uitbouwen tot complexe patronen die je absoluut tot een betere drummer gaan maken!

Leren drummen op een drumstel

Nu hebben we wat doorgenomen over leren drummen zonder kit, maar ga ik tóch helaas nog even de andere kant van het verhaal belichten. Schrik niet als je een tijdje zonder drumstel hebt geoefend, eindelijk achter het drumstel kruipt en opeens alles anders lijkt. Dit is namelijk ook zo. Je zal absoluut moeten wennen aan nieuwe omstandigheden gezien de spanning van de vellen anders is, je nu opeens te maken krijgt met pedalen met veren er in plus de rebound van de klopper etc. etc. etc. Kortom, er zijn een hoop factoren die een drummer goed maken, waarvan sommige alleen achter een drumstel geleerd kunnen worden. Dit neemt echter niet weg dat je andere vaardigheden wél zonder drumstel kunt leren. Techniek en onafhankelijkheid bijvoorbeeld! Dus ik zou zeggen, ga daar alvast mee aan de slag om te leren drummen! Succes!

Wil jij leren drummen als de beste? Via Muziekschool.nl bieden wij drumlessen aan voor alle niveaus! Bovendien vind je hier ook handige tips en instructie video’s om te leren drummen.