Liedjes om de kou mee weg te zingen!

Dat het de afgelopen dagen steeds kouder wordt, hoef ik niemand meer uit te leggen. Maar hoe kom je deze donkere dagen door? Sinterklaas is het land uit en we kunnen ook geen Sinterklaasliedjes meer zingen. Wat blijft er dan over? Geen zorgen; er zijn genoeg liedjes die jij kan zingen om je warm te houden. De kerst komt er namelijk aan! Wij sommen hieronder een aantal liedjes op die jij makkelijk mee kunt zingen en waarmee jij de hele winter kan blijven oefenen!

Wij krijgen van onze leden wel eens de vraag of er misschien niet wat “makkelijke”, leuke (pop)liedjes zijn die wij aanraden om mee te oefenen als je een paar uur over hebt. Om met popliedjes te oefenen in plaats van bijvoorbeeld zangoefeningen, kan voordelig werken. Je hebt het ritme meestal al in je hoofd en op die manier weet je zeker dat je het ritme (bijna) niet kwijt kan raken. Dan is het alleen nog maar een kwestie van meezingen met de melodie in je hoofd!

Hiermee kom jij de koude, donkere avonden zeker weten door:

Frank Sinatra – Have Yourself A Merry Little Christmas


Een van de grootmeesters van de zang, Frank Sinatra, heeft met “Have Yourself A Merry Little Christmas” een klassieker neergezet. Maar ondanks het niveau van Sinatra, is dit geen onmogelijk nummer om mee te zingen. Man of vrouw, jong of oud; wanneer je jouw stem onder controle hebt, is elke vertolking van dit nummer hartverwarmend!

Wham! – Last Christmas


Nog een klassieker, maar misschien zangtechnisch iets minder sterk dan bovenstaande kersthit. Maar ook “Last Christmas” heeft terecht een plek in de geschiedenis van de kerstmuziek. Dit nummer is ook ideaal om als duet te zingen. Probeer er eens mee te spelen en wie weet heb jij binnenkort wel een nieuwe hit te pakken!

Dean Martin – Let It Snow


Misschien wel de meest meegezongen versie van alle kersthits: Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow! Dit liedje slaat natuurlijk meer op de winter dan op kerst, maar dat maakt het misschien nog geschikter om in deze weken voor de kerst te zingen. Dit nummer is niet heel erg technisch, maar dat maakt het makkelijker om mee op te warmen. Bijvoorbeeld voor de hit hieronder!

Nat King Cole Trio – The Christmas Song


Dit nummer is, als afsluiter van deze lijst, wel iets technischer. Door de verschillen in toonhoogte, zit hier zeker meer uitdaging in dan de vorige drie. Maar dat is niet weg, toch? Neem wat meer tijd om hier op de oefenen en je weet zeker dat je over een paar weken een toevoeging aan het kerstdiner kan gaan bieden!

Hiermee moet jij in ieder geval deze weken richting de kerst doorkomen! Onthoud daarnaast om je weerstand op peil te houden en goed voor je stembanden te zorgen, vooral rond deze koude, kille weken. Met de kou buiten zijn je stembanden nog gevoeliger dan normaal, dus zorg dat je tussen het oefenen in genoeg rust neemt. Alleen dan kun je optimaal genieten van deze kersthits en van je stem, gedurende de hele winter!