Makkelijke en leuke liedjes om op de piano te oefenen

Wanneer jij het geluk hebt om zelf een piano thuis te hebben staan, weet jij dat er maar één ding is wat je dan wil doen: spelen! Maar wat ga je dan spelen? En hoe zorg je dat je niet voor paal staat? Het kan een goed idee zijn om een aantal simpele liedjes te leren die er voor zorgen dat je wat ritme pakt, voordat je geavanceerde lessen of moeilijkere stukken gaat pakken. Hoe ga je dan het best te werk? Deze liedjes hieronder moeten je goed op weg helpen!

Wij krijgen van onze leden wel eens de vraag of er misschien niet wat “makkelijke”, leuke (pop)liedjes zijn die wij aanraden om de dag mee te beginnen, als je een (paar) uur wil gaan oefenen. Om met popliedjes te oefenen in plaats van bijvoorbeeld droge akkoorden, kan voordelig werken. Je hebt het ritme meestal al in je hoofd en op die manier weet je zeker dat je het ritme (bijna) niet kwijt kan raken. Dan is het alleen nog maar een kwestie van meespelen met de melodie in je hoofd!

Met deze liedjes weet je zeker dat je direct aan de piano kan gaan zitten:

Alicia Keys – Fallin’

Een pianoklassieker, die niet alleen Alicia Keys’ doorbraak betekende, maar ook voor een groot deel R&B naar de piano hielp voor het grote publiek. En dit nummer is heel goed te spelen op de piano, aangezien het vooral de herhaling van een bekend melodietje is. Hier is de complete tekst, met akkoorden:

Fallin Alicia Keys piano akkoorden

The Beatles – Let It Be

Deze meezinger van The Beatles doet het eigenlijk in elke context wel goed, maar zeker ook als pianostuk. Bijkomend voordeel: als jij hem straks kan spelen, kan jij over een paar maanden iedereen die hem tijdens de Top 2000 meegalt, begeleiden! Ook dit is weer geen heel lastig stuk en vooral eentje die vanuit je gevoel moet komen.

Let It Be piano akkoorden

Coldplay – Clocks

Een van Coldplay’s grootste hits en een van de meest herkenbare en legendarische piano-intro’s in de popmuziek. Deze intro begint met 4x (Eb Bbm Fm) en loopt dan door in de eerste zinnen:

Clocks piano akkoorden

Billy Joel – Piano Man

​Een van mijn favoriete nummers ooit is er toevallig ook eentje die je op de piano kan gaan oefenen. Misschien niet zo gemakkelijk als de andere nummers, maar zeker niet minder leuk daarom. Mocht je ooit nog op reis gaan en aan de andere kant van Het Kanaal een kroeg binnenlopen met een onbemande piano – dan weet je nu wat je te doen staat!

Piano man akkoorden
Piano Man akkoorden 2
Piano Man akkoorden 3

Uiteraard zijn er nog veel makkelijke en leuke nummers dan wij hier in één blogpost kunnen behandelen. Weet jij nog een paar nummers die de rest van de community niet mag missen? Schroom dan niet om ze hieronder in de reacties te plaatsen! Wat vinden jullie verder van deze voorstellen? Zoeken jullie makkelijkere/iets geavanceerdere voorbeelden? Ook dat horen wij graag. Kortom: wil je iets kwijt, dan kan dat altijd! We horen graag van jullie!