Mensen die veel zingen zijn aantrekkelijker

Dat zingen goed is voor je humeur, je stress-level en je weerstand, dat wisten we al, maar de lijst van voordelen van zingen wordt alleen maar groter.
Wist je dat je aantrekkelijker kan worden van zingen? En dat het goed is voor je geheugen, je emotionele en spirituele ontwikkeling?

Gelukkig zijn deze voordelen niet alleen bestemd voor de goede zangers onder ons. Het maakt niet uit hoe je klinkt, zingen draagt bij aan een gezonder en gelukkiger leven.

Geheugen

Laat je geheugen je regelmatig in de steek? Dan hoef je je nu geen zorgen meer te maken. Heb je ooit gemerkt dat het makkelijker is om woorden die rijmen te zingen dan te praten?

Dat komt omdat je op dat moment de rechterhelft van je hersenen gebruikt die goed patronen kan herkennen. Doe je dit vaak, dan zal je beter dingen kunnen onthouden, en zal het zelfs zo kunnen zijn dat je binnenkort beter in staat bent om problemen op te lossen.

Emotioneel

Zingen is emotioneel therapeutisch. Er zijn veel therapeuten die zingen hebben gebruikt bij getraumatiseerde patiënten en mensen met andere psychische problemen.

Zingen geeft een positieve boost aan je gedachten en gevoelens en verlaagt het gevoel van pijn en verdriet. Zingen in een groep versterkt dit gevoel nog meer dan wanneer je het alleen doet.

singing makes you happy

Kwaliteit van spreken

De kwaliteit van spreken gaat er enorm op vooruit wanneer je actief bezig bent met zingen. Door te zingen train je je stembanden, je traint de buikademhaling, en deze factoren zorgen er voor dat de algehele kwaliteit van je stem verbeterd.

Daarnaast vertraagt zingen het proces van ouder worden van je stem. Het is daarom niet ongebruikelijk dat iemand die veel zingt vaak jonger klinkt dan hij in werkelijkheid is.

Zelfvertrouwen

Zingen draagt bij aan je houding, presentatie, je emotionele en psychische staat, communicatieve skills en een ontspannen gevoel in hoofd en lichaam.

Daarom is het niet zo gek dat mensen die veel zingen zich uiteindelijk goed gaan voelen over zichzelf. Ze krijgen telkens een boost aan zelfvertrouwen binnen. En dat zelfvertrouwen maakt je erg aantrekkelijk voor anderen.

Energie

Heb je wel eens zo’n dag dat je niet vooruit te branden bent? Ook dan is zingen het beste medicijn. Zingen stimuleert de bloedsomloop en je longfunctie. Zing eens mee met een liedje waarvan de tekst jou aanspreekt.

Door te zingen blijf je scherp, actief en kan je de saaie delen van het leven beter aan. Mensen die veel zingen zijn beter in staat om rustig te blijven in stressvolle situaties en gaan beter om met problemen.

 

Nog niet overtuigd? Zing eens mee met dit liedje

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM[/youtube]