Page content

Muziekschool.nl wil van jou horen: wat zou jij willen leren?

De afgelopen maanden heeft Muziekschool.nl je een heleboel blogs gebracht over zang, gitaar, piano en drummen. Hier hebben we veel positieve reacties op ontvangen en dat geeft ons goede moed om op dezelfde manier door te gaan! Wij zijn heel erg blij met al het enthousiasme en willen in ruil daarvoor dit openhartige blog aan je presenteren. Wij willen namelijk van je horen! Middels dit blog vragen we aan je: wat wil je nog leren?

Iedereen heeft zijn doelen, ongeacht welk instrument je speelt. Of je nu voor een sterke zangsolo traint, een betrouwbare achtergrondgitarist wil worden of het dak van de zaal wil spelen op een vleugel, iedereen wil ergens heen met zijn/haar talenten.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Juist omdat Muziekschool.nl zoveel enthousiaste leden heeft, zijn er ook veel verschillende types content (duur woord voor blogs) die wij kunnen plaatsen. Om er voor te zorgen dat jij elke week de voor jou leukste verhalen in je mailbox krijgt, zijn we benieuwd naar wat jij wil horen! Gebruik de reacties hieronder of contacteer ons op Facebook!

Waarom vragen wij dit?

Zoals gezegd, stellen wij het enorm op prijs dat wij zo veel enthousiaste leden hebben. Veel van jullie reageren al regelmatig op onze blogposts met ideeën over en reacties op onze verhalen. Wij willen je nog meer betrekken bij de keuze voor content, omdat iedereen ons meegeholpen heeft dit platform zo groot te maken. Wanneer wij precies weten wat je graag wil zien op de site, kunnen wij onze artikelen en eventuele uitbreidingen in de toekomst beter afstemmen op je wensen. Wij zien dit moment om beter met jou in contact te komen!

Dus…

Is er een onderwerp/serie/thema die jij de afgelopen maanden gezien hebt, waar jij meer over wil weten? Waar zou je een les over willen volgen? Waar wil je verder de diepte of breedte in? Of mis je juist iets, wat je al eens bij andere (muziek)scholen gezien hebt en wat je ook bij Muziekschool.nl terug wil zien?  Aarzel niet om het ons te laten weten! Wij kunnen niet wachten om jullie creatieve ideeën te zien binnenstromen, dus laat hieronder je reactie achter!

Comment Section

175 reacties op “Muziekschool.nl wil van jou horen: wat zou jij willen leren?


Door Coby op 16 september 2017

Ik ben leerkracht van groep 4 en vind dat muziekles veel leuker wordt als er gitaarbegeleiding bij is. Er zijn veel liedbundels met akkoorden, maar dat is voor mij als beginner veel te moeilijk. Is het mogelijk liedjes te spelen met de basisakkoorden? Ik zou graag gerichter les willen in het begeleiden van liedjes voor de basisschool.


Door Ed Ferwerda op 11 september 2017

De vakantie is voorbij en nu ga ik me storten op de pianolessen. Leuke uitdaging. Mooi weergegeven met video instructie en Pdf-bestanden. U hoort nog van mij (hi, hi)


Door Elvira op 7 september 2017

Ik volg de piano lessen online en ik vindt het handig en fijn hoe Steven het uitlegt, maar wat ik wel heel graag zou willen leren zijn muzieknoten en dat we dan in stapjes de noten leren en dat we daarna zonder filmpje een leuk pop liedje kunnen spelen.


Door Jen op 30 augustus 2017

Ik zou graag meer lessen willen van zang, bijvoorbeeld over performen en en auditie doen. Ik heb het idee dat er nog veel meer te leren valt! Ook is het misschien een mooie aanvulling om een lijst te maken van liedjes om te oefenen op stemgeluid en moeilijkheidsgraad. Voor de rest een prima cursus!


Door Rob Goossens op 29 augustus 2017

piano luisteren en spelen is sedert enkele jaren mijn grote hobby.
Het spelen is erg vooruitgegaan door de cursus. Het naspelen gaat goed en wordt door Steven goed uitgelegd.
Het onthouden van de melodie blijft wel moeilijk en daarom ben ik op zoek naar de bladen waarop de noten staan.


Door Edith Bijnen op 28 augustus 2017

Ik heb het een beetje opgegeven. Ik kan niet volgen wat je op de piano voorspeelt, het gaat veel te snel voor mij. Jammer…


Door Gi op 28 augustus 2017

Graag zou ik eindelijk na bijna een 9mnd jullie product in huis te hebben eens kunnen inloggen, als ik nu zeg onthoud wachtwoord doet die dit dus niet, ik mailde er al over maar krijg geen duidelijkheid… Groetjes


Door Sho op 28 augustus 2017

Graag zou ik eindelijk na bijna een 9mnd jullie product in huis te hebben eens kunnen inloggen, als ik nu zeg onthoud wachtwoord doet die dit dus niet, ik mailde er al over maar krijg geen duidelijkheid… Groetjes


Door Denwich op 26 augustus 2017

Hallo Steven,
Allereerst mijn complimenten voor de wijze waarop je je content aanbied. Online wordt er veel content aangeboden om vanuit je passie te gaan ondernemen. Ietwat terughoudend ben ik begonnen met de eerste proefmaand en ik was meteen om. Met je aanpak en opzet voel ik je passie en krijg ik ook zelf de passie en de motivatie om de oefeningen uit te voeren. Ik kijk dan ook uit naar de rest van de pianolessen.
Ok nu terug naar je vraag. Ik zie graag een blog over componeren/schrijven van een liedje. Zoals hoe zit de structuur uit van een liedje. Wat is de ‘standaard’ opbouw van een lied etc.
Keep up the good work!


Door Hadassa op 25 augustus 2017

Muzieklessen zijn meestal voor kinderen vanaf 6 of 7 jaar. Mijn dochters zijn 3 en 4 en willen nu al piano en gitaar leren spelen. Zijn er geen online methodes voor deze leeftijd, om ze spelenderwijs voor te bereiden op de muzieklessen vanaf 6 jaar?


Door ria reinders op 24 augustus 2017

ik probeer het elke keer weer maar het lukt mij voor geen meter .ik sta met mijn rug tussen de piano en de pc en moet mij telkens omdraaien .voor dat ik een toets aan wil slaan ben ik het alweer vergeten welke het waren


Door Plony Fransen op 24 augustus 2017

Ik heb verder geen belangstelling meer voor de cursus.
Heb toch veel meer aan de privé lessen, die ik nu volg


Door Jo van Proemeren op 24 augustus 2017

Ik vind de drumlessen heel goed met video`s en de leraar die het goed uitlegt en voordoet.
Compliment voor hem.
Helaas heb ik niet de tijd om de lessen snel te volgen.


Door aaron op 23 augustus 2017

ik wil graag leren hoe je makkelijk melodies kan maken
want ik maak liedjes en soms kom ik er even niet uit


Door Team Muziekschool.nl op 30 augustus 2017

Hoi Aaron, kun je akkoorden spelen? Als je er een paar kiest en daar een schemaatje van maakt zou je ze kunnen loopen (eventueel opnemen) en daar doorheen pingelen of neurieën tot je op nieuwe ideeën komt. Leuk onderwerp, komen we misschien nog wel eens op terug. Groeten, Carina


Door Patricia van den Heuvel op 23 augustus 2017

Ik vind het nog steeds die video’s over zangles heel erg gaaf.
Je leert er heel veel van en de persoon die de video’s maakt doet het duidelijk met passie wat leuk is om te zien.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Dank voor het compliment Patricia! Dat zal Aletta leuk vinden om te lezen. Groeten, Carina


Door Aart Sluis op 23 augustus 2017

Beste Steven en medewerkers(sters) .Mijn eerste instrument waarop ik leerde spelen was een kleine mondorgel een (c) op mijn dertiende jaar een oude gitaar, waarop ik al jengelend zonder notenschrift, en met veel plezier op heb leren spelen. Op mijn 56e kocht ik een key-board en ging naar een muziekschool. Daar zat ik tussen kinderen van 6 en 12 jaar oud. Maar dat kon mij niets schelen. Ik heb daar noten en akkoorden leren lezen. Maar dat was toch niet wat ik zocht. Tot dat ik met de Online Pianoleraar in contact kwam. En dat was was het. Ik heb er geen dag spijt van gehad. Ik ben waarschijnlijk een van de oudste cursisten, dus van voor de tweede W.O. Maar heb er nog altijd plezier in. Ik zou een ieder willen zeggen. Geef nooit op, want als u s,avonds in het donker thuis komt, weet u op het gevoel precies waar de lichtschakelaar zich bevind.Dus dat zal eens op het toetsenbord ook geheid lukken. Dus vooral door gaan.Met vriendelijke groet aan de muziekschool en haar cursisten.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Beste Aart, wat een geweldige vergelijking maakt u daar (lichtschakelaar). Heel leuk om uw reactie te lezen. Bedankt en groeten, Carina


Door Trudy van de Kamp op 22 augustus 2017

Ik heb startcursus gedaan ben met vervolglessen bezig. maar blijf echt hangen bij lesweek 6 en 7.
met twee handen piano spelen lukt echt niet. Over lesweek 4 heb ik ruim een half jaar gedaan om het te kunnen spelen. dus je ziet het gaat heel traag. Probeer iedere dag even te oefenen. Raak er een beetje down van vooral als je niet veel verder komt. Ik ben nu anderhalf jaar cursist . Misschien speelt de leeftijd een rol ik ben nl. 62 jaar.
Hoe dan ook ik blijf het leuk vinden.
vr, gr. Trudy


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Goed dat je toch weet vol te houden Trudy. Het plezier is superbelangrijk. Vier de kleinste progressies die je maakt! Groeten, Carina


Door Patrick Caeyers op 22 augustus 2017

Ongeveer 45 jaar geleden heb ik 3 jaar notenleer gevolgd en daarna wat pianolessen. Maar eerlijk gezegd ging ik toen liever buiten spelen met de kameraden i.p.v. achter de piano te zitten. Toen ik een poosje geleden aan mijn zetel gekluisterd was omdat ik in de plaaster lag na een valpartij heb ij mij een keyboard aangeschaft. En nu heb ik de microbe terug te pakken en wil ik de pianolessen hervatten.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Dan is er 45 jaar terug toch al een zaadje geplant Patrick! De aanleiding was nu misschien minder mooi, maar fijn dat je weer achter de toetsen zit. Veel succes! Carina


Door Henk Uitbeijerse op 22 augustus 2017

Bedankt voor de 10 gratis lessen, Alles had ik al geleerd, en toch heb ik er van genoten.
Wat ik zelf niet kan is uit mijn hoofd spelen, ik kan de noten niet onthouden maar ik beleef heel veel plezier aan het spelen op mijn keyboard.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Graag gedaan Henk! Uit het hoofd spelen is erg leuk, maar hoeft natuurlijk niet om ervan te kunnen genieten. Veel plezier met je keyboard! Groeten, Carina


Door Jan Reijerse op 22 augustus 2017

verdere behandeling van ‘ingewikkelde’ akkoorden en akkoorden bij muziekstijlen


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Dankjewel Jan! Volg je de cursus piano of gitaar? Groet, Carina


Door Fred Duinkerken op 22 augustus 2017

helaas kan ik niet zingen, heb het geprobeerd, maar het klinkt gewoon niet


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Ha Fred, heb jij goede zelfkennis of ben je te bescheiden? We kunnen het vanaf hier niet zeggen… Heb je er wel lol aan? Zing dan in elk geval thuis lekker door! Groeten, Carina


Door Jessie Bosman op 22 augustus 2017

Ik ben met de eerste lessen van de starterscursus bezig. Ik zou graag wat tips willen over hoe ik het leren spelen met twee handen kan versnellen.Door Sipke Huizinga op 21 augustus 2017

Inderdaad, ik ben ook op latere leeftijd gestart. Ik heb naast de snelheid, ook moeite om verschillende tempo’s te spelen met linker en rechterhand. Alleen links of rechts wil dan wel, maar samen is erg lastig.Door Els van Loo op 21 augustus 2017

Ik heb als kind 8 jaar pianoles gehad. En heb de akkoorden (nu 69 jaar) aardig opgepakt. Mijn vraag is: ik wil graag wat bekende melodieën spelen uit mijn hoofd voor de hospice waar ik als gastvrouw werk. Kan ik die bij u kopen of kunt u mij helpen met de manier hoe ik dit kan bereiken. Ik speel pachabel, de akkoorden die u geeft in les 6. En nu de melodieën nog?


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Beste Els, mooi plan om bij de hospice te gaan spelen. Wij hebben geen bladmuziek te koop, maar via Google vindt u diverse aanbieders (ook van Pachelbel). In onze vervolgcursus piano komen overigens ook verschillende melodieën aan bod. Groeten, Carina


Door Bernhard Louis op 21 augustus 2017

nog steeds heb ik problemen met mijn linkerhand om akkoorden te spelen, dit lukt mij niet om gelijktijdig rechts de melodie te spelen, geen goede coördinatie!


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Hallo Bernhard, dat is ook een van de grootste uitdagingen van piano spelen. Herhalen, herhalen, herhalen is de sleutel. Geef niet op. Wat eens moeilijk was, kan op een dag natuurlijk verlopen. Groeten, Carina


Door Arianne op 21 augustus 2017

Na vele jaren gitaar heb ik recent een ukelele aangeschaft. Graag zou ik tips lezen om deze soepel te leren bespelen.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Zou een leuk uitstapje zijn op ons platform. Dank voor je input Arianne. Groeten, Carina


Door Marion op 21 augustus 2017

Een vervolg op de meest basic gitaar filmpjes, zou heel leuk zijn! De jongen in de filmpjes verteld heel duidelijk, leuke liedjes en goede aanwijzingen. De YouTube filmpjes daarna gaan mij veel te snel, een stuk onduidelijker en zijn wat verouderd. Ik ben nu door de ‘leuke’ filmpjes heen en ben zoekende naar een manier om door te gaan met gitaar spelen.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Hallo Marion, waar ben je precies in de cursus? Heb je alle lessen (starter, basis en vervolg) al doorlopen? Ik ben benieuwd vanaf waar de video’s voor jou te snel gaan. Groeten, Carina


Door Robert E op 21 augustus 2017

Uitleg over het gebruik van toon knoppen en het gebruik van versterker knoppen, in jip en janneke taal zou fijn zijn. Geen moeilijk grafieken maar gewoon zo creeer je distortion als je en zo clean. Overal staat presence knop bij maar op veel versterkers zit die niet. En ik snap je eigen geluid moet je toch zoeken maar een start zou fijn zijn.Door Lesly Frrieser op 21 augustus 2017

Pas begonnen met basis gitaarles akoestisch Super leuk ben nu op vakantie in France maar volgend jaar gaat de gitaar zeker mee. Want hier valt genoeg te jammen bij het kampvuur. Ga zeker door met lessen kan niet wachten 🎸👍😎


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Hi Lesly, leuk om te lezen! Het kampvuur is natuurlijk de ultieme setting voor gitaarliedjes. Pas je wel op dat je met je klankkast niet te dicht bij het vuur zit 😉 Fijne vakantie nog. Groeten, Carina


Door bc op 21 augustus 2017

leuke cursus


Door Janice van den Berg op 21 augustus 2017

Hey hoi ik vind dat jullie hier zeker mee door moeten gaan het is echt fantastisch ik doe zelf zang les en het gaat al super goed met beter zingen dat is voor mij ook al handig want krijg dit jaar een musical ik zou het echt jammer vinden als jullie zouden stoppen ga zeker zo door met die lessen groetjes Janice👍🏼


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Goed om te horen, Janice! Veel succes met de musical. Groeten, Carina


Door riet van der Lei op 21 augustus 2017

ik ben helemaal tevreden met uw programma. ben al HEEL oud en kan niet veel meer.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Beste Riet, bedankt voor uw reactie. Wat fijn dat u in elk geval nog wel muzieklessen kunt volgen. Ga zo door! Groeten, Carina


Door Lizzie Jansen op 21 augustus 2017

ik ben nog niet zover in de lessen, omdat ik mijn aandacht niet zo lang kan vasthouden. maar ik ga zeker in mijn eigen tempo de lessen nog doornemen.
de reden dat ik piano wil spelen is onder andere omdat ik wil Rock and Rollen zoals Herman Brood. Vooral met die hoge tonen vind ik cool!!!! Ik wil simpel en snel, een Broodliedje kunnen spelen….


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Hoi Lizzie, een themaatje Rock ’n Roll of Brood is zeker leuk. Zo schreven we eerder ook een artikel over Blues en kunnen we dat over meer stijlen doen. Bedankt voor je reactie! Groet, Carina


Door Kees Plasmans op 21 augustus 2017

ik ben 62 jaar en pas begonnen met een keyboard om muziek te leren spelen, iets wat al jaren een wens van me is . ik vind het eigenlijk een gebrek in de opvoeding als je geen muziekinstrument kan bespelen. maar daar was vroeger geen geld voor .nu ga ik het alsnog proberen en ik kan nu al genieten van de klanken die ik kan produceren.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Het is nooit te laat Kees! Zo leuk dat je dit alsnog oppakt. Veel plezier en groeten, Carina


Door Netty Kolsteeg op 21 augustus 2017

Ik ben heel blij met nieuws en tips voor mijn keyboard, heb weinig tijd heb een drukken voltijd baan, maar volgende jaar heb ik meer tijd en dan ga ik er weer helemaal voor.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Fijn Netty, kijk er maar vast naar uit! Groeten, Carina


Door j. van de Wiel op 21 augustus 2017

Ik zou graag mondharmonica willen leren maar weet niet waar of dat mogelijk is. Ben al wat ouder maar het heeft iets dat instrument mij fasineerd..


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Dat zal niet op elke muziekschool worden onderwezen. Maar online zijn er vast wel beginnersinstructies te vinden. Verder is mondharmonica spelen typisch iets dat je op gehoor kunt ontwikkelen. Koop een mondharmonica en speel mee met de radio zoveel je kunt. Al wat ouder zijn maakt helemaal niet uit. Ook bij ons melden zich veel oudere cursisten. Veel succes! Groeten, Carina


Door Jan op 21 augustus 2017

Ik zou graag diverse begeleidingspatronen om nummers te begeleiden op de piano willen leren.


Door LWI en MSC op 21 augustus 2017

Mijn vrouw en ik ervaren veel plezier aan de gitaarlessen. We hebben ook een gitaar gekocht intussen. Jammer is wel dat het in het begin meestal deuntjes zijn en geen hele songs (nog). Maar we zijn ook pas bij les 8, maar de deuntjes motiveren wel om door te gaan met dit instrument.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Gezellig bij jullie thuis! Je zult waarschijnlijk straks zien dat de ‘deuntjes’ voor een degelijke opbouw zorgen. Veel succes en groeten, Carina


Door Eric op 21 augustus 2017

Ik ben een oudere beginnende pianospeler. Ik heb sinds kort een elektrische piano met gewogen toetsen. Hoe oefen je een gelijkmatige aanslag Heeft dat te maken met kracht en is dat a.h.w. spieroefening van de vingers ? Ik hoor nooit praten over dynamiek.


Door Team Muziekschool.nl op 30 september 2017

Bedankt voor je reactie Eric, dynamiek is een goed onderwerp en komt ook in de cursus wel aan bod. Leuk om ook een keer een artikel aan te wijden, nemen we mee. Groeten, Carina


Door Nicole op 21 augustus 2017

Hoe kan je meer inlevingsvermogen krijgen bij het maken van muziek maw dat je jezelf er helemaal in verliest. (Ik heb al veel fun hoor 😉 )


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Leuk onderwerp Nicole! Bedankt voor je idee. Groeten, Carina


Door Pietro op 20 augustus 2017

Ik zou graag gitaar leren spelen , lukt me gewoon niet


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Dat is jammer Pietro, waar loop je op vast?


Door Ina Wander op 20 augustus 2017

Ben nog steeds blij met de lessen,ga niet snel maar dat vind ik zeker niet
vervelend,ben een druk baasje,en geniet daarom steeds weer om alles weer te herhalen,met 1 hand gaat het heel goed met akkoorden minder,
Maar blij oefenen,doe het puur voor mezelf,dank je wel hoor.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Mooi Ina, dankjewel! Groeten, Carina


Door Henk op 20 augustus 2017

IK vind het er allemaal leuk uitzien en ik leer er ook nog van. Met piano de nummers uitkiezen die je raakt en die willen spelen. Nu loop ik natuurlijk wel tegen een aantal dingen aan. Maar is dit het juiste kanaal daarvoor. Mijn timing is soms zo slecht, dat ik dan weer meteen stop met spelen. Zoals het nummer van Yan Thiersen. Het laatste gedeelte vooral. Hoe kan ik mij daarin verbeteren. Dus het laten horen van mijn kant en dan met tips van de andere kant zou mij zeker goed op weg helpen.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hallo Henk, wil je echt persoonlijke feedback op jouw spel dan kan het geen kwaad af en toe een fysieke les van een docent in jouw buurt te nemen. Online kunnen we jullie heel veel leren en studeer je lekker in je eigen tempo, maar een 1-op-1 les heeft zeker een eigen toegevoegde waarde. Heb je een hele specifieke vraag dan mag je ons bij uitzondering heus eens een video van je spel mailen. Misschien kunnen we je verder helpen. Groeten, Carina


Door Ruud Gras op 20 augustus 2017

Net als C.O. Groeneveld ben ik op latere leeftijd begonnen met het leren van piano en blokfluit. Mijn vingers sneller en meer onafhankelijk laten bewegen is zeker een wens.


Door Cynthia op 20 augustus 2017

Kinderlessen voor de piano!Door Roger Wenmakers op 20 augustus 2017

Na de gratis 10 lessen ben ik verder gegaan met de vervolglessen. voor zover ben ik erg tevreden over de leermethode. Het is waar, oefening baart kunst. Stap voor stap ga ik steeds meer leren en merk ik dat mijn vingers vertrouwder worden met het klavier. Wat in het begin moeilijk lijkt wordt na veel oefenen “gemakkelijk”. In één woord geweldig.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Goed om te horen dat het werkt Roger! Dank en groeten, Carina


Door elianne heemskerk op 20 augustus 2017

ik zou graag willen leren hoe ik moderne liedjes makkelijk kan leren spelen op de piano. ik vind het nog altijd lastig om dat soort dingen snel onder de knie te krijgen


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hoi Elianne, we zouden eens een keer een liedje van de radio kunnen plukken en in een artikel kunnen uitleggen hoe je die op simpele wijze naspeelt. Bedankt voor je reactie! Groet, Carina


Door Mark Scholten op 20 augustus 2017

Ik ben amusikaal en kan helaas geen noten lezen en veel onthouden is niet mijn sterkste punt. Toch vreemd genoeg, vind ik het heel mooi om wat te pingelen. Ik zou dus graag 10 vingeroefeningen op video met eenvoudige toelichting willen hebben. Oefeningen die eenvoudig te onthouden zijn. Oefeningetjes die je even in tien verloren minuutjes doet en 2 weken later als je weer tijd hebt nog weet.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Hoi Mark, wat geweldig dat je toch zo geniet van piano spelen. In onze cursus komen veel vingeroefeningen voorbij, maar het is geen gek idee om er eens een paar samen te vatten in een artikeltje. Dank voor je idee! Groeten, Carina


Door D.A. van den Bos op 20 augustus 2017

Ik ben zo’n gitaar speler die via tabs app. een liedje leer mee spelen en “zingen” . Ik speel meer op gevoel en horen dan dat ik echt het juiste strumming patroon aanleer. Nu maakt de combi zingen en spelen de overgangen naar de akkoorden door mijn manier van spelen het niet altijd makkelijk. Hoe belangrijk is het correcte strumming patroon?


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Het is belangrijk een variatie aan strumming patterns te kennen en te kunnen spelen, maar als jij op gehoor een patroon kiest dat past bij het liedje dan is daar niets mis mee. Goed idee als we daar eens aandacht aan zouden besteden. Bedankt! Groeten, Carina


Door Nick Mertens op 20 augustus 2017

Ik ben een hevige fan van soundtracks en scores. Hier dus meer over leren en leren spelen op piano zou geweldig zijn 🙂


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Dat lijkt me een goed topic Nick. Dank voor je input! Groeten, Carina


Door Jerman op 20 augustus 2017

Wat een leuke en simpele, weinig tijd vragende manier om eenbeetje piano te spelen. Het motiveert om verder te gaan 😃👍🏻


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Fijn, veel succes! Groeten, Carina


Door Jan Steenvoorden op 20 augustus 2017

Ik word door fysieke problemen belemmerd. Ik zal binnenkort weer starten. Zoek vooral eenvoudig klassiek stukken en volledige notenschrift. ik ben wel oud (83) maar nooit te oud om te leren en genieten van muziek. Verder alle waardering voor jullie bijdrage daarin.


Door Team Muziekschool.nl op 3 september 2017

Dank voor uw waardering. Veel sterkte met uw fysieke belemmeringen, knap dat u het toch gewoon weer oppakt! Groeten, Carina


Door Lijtje van Straaten op 20 augustus 2017

IK BEN NU BEZIG DE EERSTE 10 LESSEN TE HERHALEN. hET IS DUIDELIJK EN GOED TE VOLGEN. aar ik begrijp dat er ook een vervolg is. Daar zou ik graag meer over willen weten.En zou je ook in noten een dergelijk 10tal van lessen kunnen voorschotelen? Ik heb n.l. in noten leren spelen maar dat is erg langgeleden en daar weet ik even niets meer van groet Lijtje


Door Team Muziekschool.nl op 4 september 2017

Beste Lijtje, na de proeflessen kun je inderdaad een pianocursus bij ons volgen, zie hier: https://muziekschool.nl/piano-cursus-actie. In het laatste deel van de cursus wordt ook het notenschrift behandeld. Je kunt je via de link aanmelden of even een mail sturen naar ons info adres als je nog verdere vragen hebt eerst. Groeten, Carina


Door Joanne op 20 augustus 2017

Mijn naam is Jeanne ik zing al jaren vindt dat ik mijn stem wat luider kan gaan gebruiken de klank mineurs zijn top maar toch wat ontevredenheid


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Hallo Jeanne, volume komt in onze lessen ook aan bod. Heb je daar wat aan gehad? Verder zou je eens kunnen rondstruinen in onze blogartikelen over zang. Hier vind je een groot scala aan onderwerpen waaronder ademsteun en buikademhalen. Hopelijk vind je daar iets dat wel voor jou werkt. Groeten, Carina


Door Hidde op 20 augustus 2017

Ik zou graag willen weten hoe je moet begeleiden op de piano. De uitleg die ik tot nu toe vind op internet, snap ik niets van.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hoi Hidde, bedoel je op onze site of op internet in het algemeen? Heb je onze 10 gratis basislessen piano al gevolgd? Als je je vraagstuk iets kunt specificeren, kunnen we je misschien verder helpen. Groeten, Carina


Door Johanna op 20 augustus 2017

Helaas ben ik door ziekte nog helemaal niet begonnen.


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Beterschap Johanna, hopelijk kun je gauw aan de slag! Groeten, Carina


Door Marian Willems op 20 augustus 2017

Ik wil graag leren hoe je op piano zang kunt begeleiden en vooral hoe je daarbij juist die stukjes op kunt vullen waar geen zang is; hoe je je spel iets mooier kunt maken dan alleen akkoorden.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Mooi onderwerp, fillers! Dank voor je idee Marian. Groeten, Carina


Door Liesbeth Hartman op 20 augustus 2017

stemoefeningen met juiste ademhaling steun voor het zingen graag meer mee bezig willen zijn.
Hoe kan ik weer iets hoger zingen qua stem? Ik was altijd sopraan, maar de hoge noten gaan moeilijker nu ik boven de 50 ben. Kan dit door oefenen nog weer veranderen?
Zoja, welke oefeningen kan ik daarvoor gebruiken?
Dit zijn onderwerpen waar ik wel meer info over zou willen hebben.


Door Team Muziekschool.nl op 30 september 2017

Beste Liesbeth, de stem kan met leeftijd lager worden. Het vraagt om meer oefening om de stem in vorm te houden, net als dat je ook meer moeite moet doen om je andere spieren met de jaren in vorm te houden. Goed dat je je behoefte aan meer stemoefeningen aangeeft, we gaan kijken wat we hiermee doen. Groeten, Carina


Door C.A.Roodt op 20 augustus 2017

Het muziekonderwijs in Nederland is altijd al een kind van de rekening.


Door shuriken op 20 augustus 2017

Goed gebruik van de toon knoppen in jip en janneke taal zonder moeilijke grafiek
Ook het afstellen van pickups en de behaalde winst daaruit.


Door Team Muziekschool.nl op 3 september 2017

Dank voor je input Shuriken, we nemen je verzoek mee! Groet, Carina


Door Otto van der Parre op 20 augustus 2017

Akkoorden soepel op de gitaar spelen lukt aardig maar solo’s zijn een ander verhaal. Jaloers op mensen die dat kunnen. Hoe leer ik dat?


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hallo Otto, dat is inderdaad andere koek! Maar er zijn wel degelijk wat trucs voor. Lijkt me goed als we daar eens aandacht aan besteden. Dankjewel voor je antwoord. Groeten, Carina


Door Jaap Janse op 20 augustus 2017

Na een ongeval is mijn middelvinger stijver en is het moeilijk om die goed rond mijn gitaarhals te buigen. Is er een mogelijkheid om hiermee toch gitaar te kunnen spelen?
Ik lees ook regelmatig dat er een groot verschil zit in de bespeelbaarheid van een gitaar. Zo zijn er gitaren die makkelijker en licht bespeelbaar zijn. waar zit dat in en waar moet ik op letten. Heb je daar een voorbeeld of een type bij in gedachten?


Door Team Muziekschool.nl op 30 augustus 2017

Beste Jaap, we hebben laatst een vergelijking gemaakt tussen verschillende gitaren. Misschien heb je iets aan dit artikel: https://muziekschool.nl/is-goede-beginnersgitaar/. Het is moeilijk om jouw beperking in te beelden omdat we deze zelf niet ervaren. Het is verstandig om naar de winkel te gaan en zelf gitaren uit te testen. We hopen dat je vinger je er niet van weerhoudt om te spelen. Groeten, Carina


Door Kaylee op 20 augustus 2017

Goedemiddag,
Wat ik tot nu toe leer vind ik heel leuk en goed. Het gaat ook gewoon allemaal goed, ik zou wel graag het nummer van r5 one last dance leren (het is geen bekende band hier). Alvast hartstikke bedankt!!


Door Team Muziekschool.nl op 3 september 2017

Hi Kaylee, fijn dat het zo goed gaat! Ik zie dat er al heel veel sites en video’s op internet/Youtube zijn die je laten zien hoe je One Last Dance speelt (mooi nummer!). Kijk maar eens rond, succes! Groetjes, Carina


Door Yvi op 20 augustus 2017

Bladmuziek beter leren begrijpen en dan ook kunnen spelen op keyboard. Liedjes op basis van accoorden leren spelen op keyboard. Makkelijke liedjes leren, maar niet van die kinderlijke liedjes.


Door Team Muziekschool.nl op 30 augustus 2017

Hoi Yvi, heb je onze (proef)lessen al gevolgd? Ik denk dat deze goed aansluiten op je wensen als ik dit zo lees. Je kunt bij ons gratis beginnen. Groeten, Carina


Door Rick Vechel op 20 augustus 2017

Vanuit de Musician’s Wingmen zijn wij nu meer aan het helpen op het gebied van de zaken naast het muziek maken. Misschien ook eens interessant – wij helpen meer dan graag!


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Bedankt Rick! Groet, Carina


Door Ine van Ameijde op 20 augustus 2017

Beste Steven,
Ik heb eerst de gratis starterscursussen gedaan en ben nu bezig met de basiscursus, les 4. Ik heb moeite gehad om de akkoorden te onthouden, maar wellicht gaat het toch nog een keer lukken met veel oefenen (dagje ouder 😏, wel goede geheugentraining). Voorlopig kan ik nog vooruit en heb ik nog geen wensen. Ik heb er wel plezier in.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hallo Ine, mooi om te horen! Een instrument leren spelen als je wat ouder bent is zeker een goede geheugentraining. Goed dat je dat aanstipt. Hou het plezier lekker vast. Groeten, Carina


Door C.O.Groeneveld op 20 augustus 2017

Ik heb moeite met mijn vingers om de melodie goed en vlug te bewegen.Daar heb altijd moeite mee gehad,maar daar ik nu mijn leeftijd niet meer mee heb is dat niet mee belangrijk.


Door Peerapat op 20 augustus 2017

Het bespelen van een (piano)klavier gebeurd voornamelijk vanuit de polsbeweging. De vingers zijn dan “volgzaam” en zo ontstaat er snelheid.


Door Corrie op 20 augustus 2017

Hallo Steven,
Vastgelopen ben ik inderdaad.
Vervelend genoeg door een triggerfinger en verhuisperikelen. Ik oefen nu alle akkoorden met alleen mijn linkerhand want ik blijf enthousiast. Ik ben steeds blij met berichtjes van de muziekschool.
Met vriendelijke groet,
Corrie


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Fijn om te horen Corrie. Veel sterkte, mede namens Steven, Carina


Door Marjo op 20 augustus 2017

Mijn idee van deze lessen was om meer te leren van akkoorden. Het grappige is dat ik in les 3 al hoorde hoe de akkoorden c d e in elkaar zitten dus steeds 3 en 4 toetsen er tussen of zeg ik het nu fout? In mijn jeugd traditionele lessen gehad maar ik ben nooit verder gekomen dan mijn eerste wasje, en ik hou van rock,blues, en improviseren maar dan met de juiste akkoorden. hoop het van jou te kunnen begrijpen.


Door Team Muziekschool.nl op 4 september 2017

Hoi Marjo, fijn dat je op de goede weg bent en de akkoorden al begint te begrijpen. De aantallen toetsen tussen de noten kloppen niet helemaal, duik er maar eens in. Dan valt alles straks wel op z’n plek, komt goed. Veel succes en geniet ervan! Carina


Door Judith op 20 augustus 2017

Ik maak graag liedjes (gitaar en zang erbij) Maar daar zou ik best wat meer over willen leren. Hoe het niet te monotoon wordt, wat voor verschillende dingen je voor één stijl kan gebruiken, enz.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hoi Judith, we schreven eerder een blog over liedjes schrijven, maar zo te lezen ben jij hier al wat verder in. We zouden hier eens een vervolg op kunnen schrijven. Dank voor je reactie! Groeten, Carina


Door Pim Weiss op 20 augustus 2017

Hallo, de lessen die ik ontvangen heb zijn goed te volgen. Voor mij een goede opfrissen van de basis begrippen. Ik zou ook meer aan de hand van liedjes meer ervaring willen opdoen in begeleiding en solo stukken. Mij voorkeur muziek is blues.
Vriendelijke groet.


Door Team Muziekschool.nl op 30 augustus 2017

Ha Pim, veel bluesfans hier. Staat genoteerd! Groet, Carina


Door Diana Faas op 20 augustus 2017

Ik snapte het al niet meer vanaf les 4


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Hoi Diana, welke cursus heb je geprobeerd? Zang, drums, gitaar of piano? Waarop liep het mis? We horen het graag! Groet, Carina


Door Jos Mevensen op 20 augustus 2017

Beste Steven,
graag had ik wat meer vernomen van het handig lezen van mollen en dergelijke bij een piano partituur. Ik bedoel hoe lees je dat snel en kan je je vingerzetting aanpassen aan die notering om een vlotte speelwijze te bekomen?


Door Team Muziekschool.nl op 30 september 2017

Hallo Jos, soms best lastig he! Routine krijgen helpt natuurlijk, herhalen, herhalen. Je kunt ook, voordat je aan een stuk begint, heel bewust een aantal keren de toonladder van de betreffende toonsoort spelen zodat je in de juiste mindset start. En ben je hobbyist, dan is er met een spieknotitie boven dat nootje dat steeds verkeerd gaat toch ook niets mis 🙂 Groeten, Carina


Door Frans Ulenberg op 20 augustus 2017

Zou graag wat meer eenvoudige popliedjes op les site willen


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Okee Frans, we hebben je wens gehoord. Het is eerst inventariseren geblazen met al die leuke input van jullie. Daarna brengen we zeker een en ander in de praktijk. Dankjewel! Carina


Door wim kerkhoven op 20 augustus 2017

gaarne zou ik van u willen vernemen of u in de toekomst voor pianogevorderden ook
aandacht gaat besteden aan met name jazz improvisaties.


Door Team Muziekschool.nl op 4 september 2017

Beste Wim, dank voor het kenbaar maken van uw wensen. Staat genoteerd en nemen we mee ter overweging! Groeten, Carina


Door Anneke op 20 augustus 2017

Ik ben op les gegaan op de muziekschool.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Leuk Anneke, veel succes! Carina


Door Thecla op 20 augustus 2017

Ik zou graag beter willen weten hoe ik de akkoorden op de gitaar soepel Jan spelen. Daar heb ik nog steeds erg veel moeite mee. En ook akkoorden over drie fretten omdat ik kleine stijve vingers heb. Is daar een trucje voor?


Door Ruud Polet op 20 augustus 2017

Ja, eens met Bert: een paar eenvoudige blues nummers zou fijn zijn. En teksten van liedjes met de akkoorden erboven ook. Dank! Hgr, Ruud
Polet


Door Euwe Bergsma op 20 augustus 2017

Beste Steven.
De afgelopen periode heb ik met enthousiasme de 10 lessen van starterscursus gevolgd.
Ingevolge je advies iedere dag tenminste ca. 30 min. geoefend. Omdat ik al muziek speel (trombone) heb ik met de meeste uitdrukkingen en termen geen moeite. Het moeilijkste onderdeel is les 8, met twee handen spelen. Daar maak ik langzaam vorderingen in. Pas als dat goed loopt begin ik aan de basiscursus. Veel steun biedt het voorspelen.
Met muziekgroet Euwe (piano)


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hoi Euwe, dank voor je reactie. We hopen je gauw aan de start van de basiscursus te zien. Veel succes met de twee handen! Groeten, mede namens Steven, Carina


Door Michael op 20 augustus 2017

Goedemorgen,
Inderdaad veel stof mee gekregen waar ik ook veel aan had en nog steeds heb. Dank daarvoor. Waar ik tegen aanloop is dat t bij mij niet snel genoeg gaat en oefening baat kunst en ik oefen veel maar tis eerder mijn geduld wat opspeelt. Maar graag zou ik het nummer van Theme of The Godfather willen spelen en leren!
Alvast bedankt!


Door Team Muziekschool.nl op 4 september 2017

Prachtig inderdaad! Dank voor je bijdrage, we zetten hem op jullie gezamenlijke wensenlijst. Groeten, Carina


Door Leon op 20 augustus 2017

Na een zware maagoperatie is gebleken dat de maagkanker ( na 7 weken )
was uitgezaaid in de klieren en dus terminaal. U begrijpt dat de piano niet direct een prioriteit meer is. Ik vond het wel leuk toen piano spelen nog een belangrijke tijdverdrijf was.
beste Groeten, Leon


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Beste Leon, we begrijpen dat uw hoofd niet naar piano spelen staat. Hopelijk geniet u nog wel van het luisteren naar muziek. Namens het hele team van Muziekschool.nl heel veel sterkte toegewenst. Groeten, Carina


Door Aldwin op 20 augustus 2017

Hi, zou er ook wat van accordeon meegenomen kunnen worden?


Door Team Muziekschool.nl op 30 augustus 2017

Hoi Aldwin, in de lessen vermoedelijk niet. In een artikel, wie weet. We nemen het mee. Accordeonisten zijn overigens van harte welkom hier en weten ook veelvuldig de weg naar onze site te vinden. Altijd leuk om te merken! Groeten, Carina


Door Jeanine op 20 augustus 2017

Hallo! Willen jullie een hele les besteden aan het spelen met 2 handen tegelijk met gebroken akkoorden op de piano? Oja en willen jullie misschiennde bladmuziek bij de extra naspeelliedjes zetten (de liedjes die niet in de cursus zitten).


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

We nemen je verzoekjes in behandeling Jeanine! Er komen zoveel goede ideeën uit jullie kokers, dat we eerst alles op een rijtje zetten. Jouw reactie is daarbij zeker ook waardevol. Dank en groeten, Carina


Door vincent v rooland op 20 augustus 2017

Ik heb de akkoorden gedownload omdat ik meer wil begrijpen van de akkoorden van mijn accordeon. Met dank!


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Tuurlijk, waarom niet? Leuke toepassing! Groeten, Carina


Door Mark op 20 augustus 2017

Breaks oefenen met bekkens
Samenspel met basgitaar
Ik speel al basgitaar, maar drummen is ook een tof instrument.


Door Team Muziekschool.nl op 3 september 2017

Dat is het zeker Mark! Bedankt voor je verzoek, gaan we overwegen. Groet, Carina


Door Eversteijn op 20 augustus 2017

Wat is het kadootje en wat is de kans daarop?


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Dat is een verrassing en de kans dat je wint hangt af van jouw originele input! 😉 Waar zou jij over willen lezen/leren? Groeten, Carina


Door Natasja op 20 augustus 2017

Bedankt voor het advies dat jullie steeds geven! Als ik iets mag inbrengen: mijn punt is vaak wanneer gebruik ik borststem en wanneer kopstem. Je hoort over rekken van de borststem (ook in de hoogte gebruiken), het bleef dan stevig klinken, maar hoe doe je dat zonder te knijpen en hoe werkt dit? Heb ook wel eens gehoord juist kopstem naar beneden halen en meer kopstem zingen (wat dan ook stevig kan klinken of niet?). Hoe zorg je in dit alles voor gezond stemgebruik en is er een handige oefening voor? U doet u dit zelf? Dit advies heb ik nog niet gezien 🙂


Door Team Muziekschool.nl op 30 september 2017

Hoi Natasja, daar noem je wat! Dit is een groot onderwerp, waar heel veel over te vertellen en te discussiëren valt. Het meest gezonde is om wat eerder naar je kopstem te gaan en niet met de borststem door te gaan tot je moet knijpen of de beruchte stembreuk hoort. De overgang kun je oefenen door een toonladder omhoog en weer naar beneden te zingen (losse noten, maar ook glijdend) en de overgang van borst- naar kopstem daarbij eerder te laten plaatsvinden. Hierbij is het zaak om geen grote verschillen in klankkleur en volume te krijgen. Hier zijn verschillende technieken voor. We kunnen hier niet vaak genoeg op in gaan. Dank voor je input, het onderwerp laten we in de toekomst zeker nog opnieuw voorbijkomen. Groeten, Carina


Door Bert Vergalen op 20 augustus 2017

Goedendag,
KUN je misschien een eenvoudig bluesnummer opnemen.
Wil graag een nummer leren


Door George Teelker. op 20 augustus 2017

Ik ben er nog niet aan toe gekomen,ga het snel oppakken.
Heb er heel veel zin in. Piano.


Door Roodt op 20 augustus 2017

De locale muziekschool vind ik te duur.


Door Hitit op 20 augustus 2017

Wat wil je leren de akkoorden of de solo? ik kan wel iets voor je opnemen!


Door Herma Bulderher op 20 augustus 2017

De laatste tijd kijk ik veel bij het blokje naspeelnummers. Het is een enorme lijst met veel verschillende nummers. Heel leuk. Graag zou ik een lijst zien op moeilijkheidsgraad. Ik weet niet of dat mogelijk is ?. her


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Hoi Herma, dank voor je verzoek. Dat is best een goed idee. Nemen we in overweging! Groeten, Carina


Door Gretha Kaiser Kummetat op 20 augustus 2017

Ik ben al 77 jaar en wil niks meer leren alleen voor mijn plezier accordeon spelen.
En thuis speel ik piano alle liedjes en klassiek operette en klezmer.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Fijn Gretha, geniet ervan! Groet, Carina


Door Bart vervoort op 20 augustus 2017

IK ben aan les 1, de rechterhand gaat al prima maar de linker lukt tot nu toe alleen als ik me erop concentreer, als ik bijvoorbeeld wat improviseer wat ik al 30j doe dan val ik meteen in de oude gewoontes dus foute vingerzetting, ik blijf oefenen en hoop dat het ooit echt goed lukt zoals het hoort


Door Team Muziekschool.nl op 30 augustus 2017

Hoi Bart, na 30 jaar iets anders aanleren is een mooie uitdaging. Goed dat je het aanpakt, het gaat je zeker lukken! Groet, Carina


Door Jan Ensing op 20 augustus 2017

Hoi,
Ik heb als kind klassiek gitaar leren spelen op een reguliere muziekschool. Barré’s, flageoletten, etc.
nu 40 jaar later probeer ik gewoon wat slaggitaar onder de knie te krijgen.
Mijn probleem is dat ik de akkoorden niet kan automatiseren en steeds moet nadenken over de vingerzettingen.
Tips zijn zeer welkom.
gr. Jan


Door Team Muziekschool.nl op 4 september 2017

Hallo Jan, je zou de akkoorden er voorlopig bij kunnen tekenen tot ze op je netvlies staan geprint. Het is echt een kwestie van heel vaak spelen, totdat je vingers vanzelf de juiste snaren pakken. Beter iedere dag een kwartier akkoorden oefenen, dan eens per week een lange sessie. Succes! Carina


Door aneta snell op 20 augustus 2017

Helaas heb ik nog geen tijd om het eea te doen.
In vind dat je via email de muziek wil doen heel goed.
Ik zal dit aan anderen doorgeven.


Door Team Muziekschool.nl op 23 augustus 2017

Bedankt Aneta!


Door Ashley De koning op 20 augustus 2017

Ik zou graag nog meer willen leren van zang. Ik kan mooi zingen maar soms heb ik me stem nog steeds niet zo goed onder controle.
Maar het waren goede lessen ik raad het zeker aan!!


Door Team Muziekschool.nl op 22 augustus 2017

Bedankt Ashley! Meer leren is altijd goed. Maar wil je je stem onder controle krijgen en houden, dan heb je ook veel aan het herhalen van de lessen die je al hebt gevolgd. Zingen is als sporten, je moet blijven trainen. Veel succes en groetjes, Carina


Door josee roos van asten op 20 augustus 2017

ik vind het erg leuk de lessen te volgen, maar zou graag ook de muziek in notenschrift willen omdat ik het al zoveel jaar zo geleerd heb….


Door Team Muziekschool.nl op 4 september 2017

Hallo Josee Roos, in de vervolgcursus piano gaan we met het notenschrift aan de slag. We beginnen met akkoorden, omdat dit goed is voor het muzikale begrip en omdat je zo al vanaf het begin al iets moois kunt spelen en dat motiveert. Maar wanneer je dus doorgaat naar de laatste cursus, komen de noten vanzelf aan bod. Groeten, Carina


Door FM op 20 augustus 2017

Opzich zou ik wel meer willen weten over blokfluiten. De hoge noten en de hele lage noten kan ik namelijk nog niet (welke vingers je moet gebruiken) maar ik weet ook niet waar ik dat kan opzoeken. Hier zou ik dus wel meer over willen weten


Door Team Muziekschool.nl op 3 september 2017

Hoi FM, google eens op ‘grepentabel blokfluit’, dan kom je diverse sites tegen die alle grepen laten zien. Zelf voegen we voorlopig nog geen fluitlessen toe. Dank voor je reactie! Groeten, Carina

Plaats een reactie


*