NEXI Industries presenteert hun nieuwste phaser: de PSR-01!

Het effectpedaal. Een essentieel stukje uitrusting voor de meer geavanceerde gitaarspeler en eentje die in zijn bestaan al in meer en meer vormen voor de dag gekomen is. Buiten de namen die iedereen kent, zoals de grote gitaarproducenten zelf, zijn er ook andere bedrijven die noemenswaardige effectpedalen op de markt brengen.

Een daarvan is het Nederlandse NEXI Industries, uit Alphen a/d Rijn. Deze producent van allerlei gitaaraccessoires brengt deze maand hun nieuwste effectpedaal op de markt: de PSR-01. Wij nemen kort door wat hij allemaal kan!

Een effectpedaal dat werkelijk plug-and-play is, dat is voor vele gitaristen een uitkomst. Ongeacht welk merk gitaar, versterker of andere apparatuur je gebruikt, volgens NEXI is het een kwestie van aansluiten, voeding activeren en spelen! Het pedaal heeft maar één draaiknop en twee standen daarop: sneller en langzamer. Sneller is vooral voor metal/hardrock-achtige sounds en de vertraging leent zich perfect voor ballads, reggae en andere langzamere, emotionelere genres!

Het PSR-01 effectpedaal werkt als volgt: het inkomende signaal wordt in twee sporen gesplitst. Het eerste spoor is het onaangetaste geluid van je gitaar en daar zal dus verder niks mee gebeuren. Dit geluid wordt kaal doorgestuurd naar de versterker. Het tweede spoor is datzelfde geluid, maar dan bewerkt door het effectpedaal. Dit kan sneller zijn door de knop naar rechts te draaien en langzamer door de knop naar links te draaien. Simpeler wordt het niet en effectiever misschien ook niet!

En zo klinkt de PSR-01 wanneer hij in gebruik genomen wordt:

​Het effectpedaal kan aangesloten worden op een pedalboard van NEXI, of kan zijn voeding uit een 9V-batterij halen, waardoor hij ook nog eens heel flexibel inzetbaar is, waar je ook bent. Wanneer er meerdere elementen van NEXI gekocht worden, passen ze allemaal op hetzelfde pedalboard waar ze zo op- en afgeklikt kunnen worden.

​NEXI ontwerpt al zijn accessoires volgens de filosofie dat analoge plug-and-play pedalen ​the way to go zijn. Wat is jullie mening daarover? Wat is jullie favoriete effectpedaal en welke staat er al heel lang op jullie verlanglijstje? Laat het weten in de reacties hieronder! Wij horen graag wat er bij jullie speelt als jullie je uitrusting willen uitbreiden. Wellicht inspireer je er iemand mee die nog op zoek was!

Een stukje Neerlands trots dus, ook in de categorie gitaaraccessoires! Wij zijn altijd blij om dit soort ontwikkelingen te zien (vanuit ons eigen land) en schrijven er dan ook graag over. Hebben jullie nieuwe (effect)pedalen of andere toffe dingen die wij over het hoofd gezien hebben? Laat het ons weten!  Wil je meer van dit soort blogs lezen? Wij schrijven elke week van dit soort leuke gitaarblogs. Wil je deze elke zondag in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Wij geven ook tips over hoe je je gitaarspel nog kan verbeteren. Voor €1,- ben je al een maand voorzien van tips, hints en lessen over je gitaar. Daarna kan je probleemloos opzeggen, of voor slechts €9,95 door met onze uitgebreide gitaarlessen!