Voor iedere (beginnende) gitarist heb ik een leuke tip waarmee je veel kunt variëren. Ik heb tot nu toe nog geen enkele gitarist betrapt op deze nieuwe manier van spelen. Klik op lees verder voor de tip.
Een maand geleden zat ik in de achtertuin gitaar te spelen met één capo op vakje nummer twee. Veel liedjes zijn makkelijker te spelen met de capo dan zonder, je pakt eigenlijk moeilijke barré akkoorden met gemak en je kunt ze ook sneller overpakken. Na een half uur gitaar gespeeld te hebben pakte ik een tweede capo, ik wist bijvoorbeeld dat Andy McKee (gitaarvirtuoos) speelt met een capo waar hij twee snaren openlaat met zijn capo. Ik liet mijn eerste capo op vak nummer twee staan en zette mijn tweede capo op de bovenste vier snaren (E – a – d – g) bij vak vier. Dit geeft een compleet ander gitaargeluid dan dat je normaal gewend bent. Je kunt open akkoorden pakken, maar ook powerakkoorden en dan de onderste drie snaren meespelen tijdens je slag, dit geeft een heel ander geluid.

1 - 500x800

Probeer het uit en laat in een reactie weten wat je ervaringen zijn!