Voor sommige mensen is online zangles al jaren een begrip, terwijl anderen denken: “Online zangles, hoe werkt dat dan?”. Hoe je je online zangles krijgt hangt af van welke manier van les krijgen je zelf prettig vindt. Er zijn verschillende manieren om online zangles te krijgen.

Live via Skype of FaceTime

Op deze manier krijg je live online zangles van een docent via Skype of Facetime. Jouw zangdocent is, net als jij, ingelogd op de computer en luistert en kijkt via internet naar je. Je zangdocent geeft je direct tips en voorbeelden van hoe je je stem kunt verbeteren. Dit verschilt, op het via internet inloggen na, weinig van de ouderwetse manier van een zangles krijgen.

Een online zangcursus

Neem je liever je online zangles wanneer jij daar zin in hebt, zonder dat iemand zich er mee bemoeit, dan kan je voor een online zangcursus kiezen.Door middel van voorbeelden via filmpjes en/of cd en een E-boek leer je jezelf zingen.

YouTube filmpjes

Wat is er tegenwoordig niet te vinden op YouTube? Online zangles wordt daar aangeboden door docenten die graag hun kennis delen met hun mede zangers en zangeressen. Op YouTube zijn veel oefeningen en tips te vinden.

Voordelen en nadelen

Een groot voordeel aan online zangles via YouTube is dat het gratis is. Een nadeel is dat je niet zeker weet hoe betrouwbaar en geschoold de docent is. Iedereen kan tenslotte iets op YouTube zetten. Ook is het vaak lastig een bepaalde opbouw te vinden (beginnend met de basisprincipes en zo steeds moeilijker) aangezien er gewoon veel random filmpjes geupload worden waar jij zelf maar de weg in moet vinden.

Zowel een online zangcursus als zangles bij een docent zijn over het algemeen niet gratis. Een groot voordeel van online zangles bij een privé docent is dat de zangles helemaal op jou afgestemd is, en je zeker weet dat je de juiste tips krijgt die bij jou passen. Nadeel is echter dat privé zangles een stuk duurder is, en je fysiek naar de lessen moet gaan.

Een groot voordeel van een online zangcursus is dat je kan oefenen en de lessen kan volgen wanneer jij het wilt. Je kunt op elk gewenst moment de video’s en de E-books raadplegen en leren zingen. Tevens hoef je maar 1x te investeren in jouw online zanglessen.

Op zoek naar online zangles?

Ben je op zoek naar zangles, stuur dan een mail naar info@zangpro.nl en wellicht kan ik je helpen!