Phil Collins – In the air tonight

“In the air tonight” van Phil Collins is een populair nummer, iedereen kent het. Regelmatig krijgen we verzoeknummers en dit nummer wordt veel aangevraagd.

Daarom heb ik er een tutorial van gemaakt. Het nummer leent zich goed voor de beginnende pianist. Dit omdat je gebruik maakt van slechts drie akkoorden: Het D mineur akkoord, het C akkoord en het Bes akkoord (deze zwarte Bb-toets, ofwel “bes”-toets vind je links van de witte B-toets).

In deze tutorial leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dit nummer kunt spelen op de piano. Zoals ik bij andere tutorials ook uitleg is het goed om eerst de linkerhand te leren. Zodra je de akkoorden goed kent kun je beginnen met de rechterhand. Daarmee leer je de melodie spelen. Als je beide goed onder de knie hebt, dus akkoorden met links en de melodie met rechts, dan kun je beide handen tegelijk proberen. Eerst in een rustig tempo. Als dat lukt kun je het tempo opvoeren.

Deze tutorial is onderdeel van ons PianoPro Programma waar momenteel ruim 70 van dit soort tutorials staan! Klik hier om meer te lezen over het PianoPro Programma >>

Ik ben benieuwd wat je van dit nummer vindt! Laat het me hieronder even weten in een reactie 🙂