Page content

Phil Collins – In the air tonight

“In the air tonight” van Phil Collins is een populair nummer, iedereen kent het. Regelmatig krijgen we verzoeknummers en dit nummer wordt veel aangevraagd.

Daarom heb ik er een tutorial van gemaakt. Het nummer leent zich goed voor de beginnende pianist. Dit omdat je gebruik maakt van slechts drie akkoorden: Het D mineur akkoord, het C akkoord en het Bes akkoord (deze zwarte Bb-toets, ofwel “bes”-toets vind je links van de witte B-toets).

In deze tutorial leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dit nummer kunt spelen op de piano. Zoals ik bij andere tutorials ook uitleg is het goed om eerst de linkerhand te leren. Zodra je de akkoorden goed kent kun je beginnen met de rechterhand. Daarmee leer je de melodie spelen. Als je beide goed onder de knie hebt, dus akkoorden met links en de melodie met rechts, dan kun je beide handen tegelijk proberen. Eerst in een rustig tempo. Als dat lukt kun je het tempo opvoeren.

Deze tutorial is onderdeel van ons PianoPro Programma waar momenteel ruim 70 van dit soort tutorials staan! Klik hier om meer te lezen over het PianoPro Programma >>

Ik ben benieuwd wat je van dit nummer vindt! Laat het me hieronder even weten in een reactie 🙂

Comment Section

5 reacties op “Phil Collins – In the air tonight


Door tiena op 11 september 2019

He Steven, hier Tiena, ben juist begonnen met de cursus ! Super leuk.ik bekijk deze video, wat moeilijk.Ik stel mij wel de vraag, de noten van rechterhand hoe moet je dat noteren ?
Ik kom van klassieke muziek, dus do-re-mie…..schrijf ik elke keer beide benamingen ? voor do de c, voor re de d enz. ? k weet het niet zo goed ? geef je mij een tip ? grt tiena


Door Steven op 22 september 2019

Hoi Tiena,
Leuk dat je begonnen bent met de cursus. Ik raad je aan om de notatie C-D-E te doen. Als je jezelf dit aanleert kun je altijd vooruit. Tijdelijk dubbel gebruiken kan een manier zijn om het jezelf aan te leren. Maar als je do-re-mi blijft gebruiken dan leer je de C-D-E niet helemaal en blijf je omschakelen. Succes met de lessen!


Door Ellen op 16 maart 2019

Ik zit aan les 5 (super online cursus trouwens!) als ik plots dit lied voorgeschoteld krijg. Ik ben nu echter helemaal in de war, want het Dm akkoord dat je hier toont is helemaal anders als dat wat je ons in les 5 leerde! Hoe zit dat juist? Zijn er meerdere manieren om Dm te spelen? Jouw vingers staan hier erg ver uit elkaar en je gebruikt 2 octaven?
Mvg,


Door Steven op 2 mei 2019

Hoi Ellen, wat leuk te horen dat de cursus zo goed bevalt! Het Dm akkoord kan inderdaad normaal gespeeld worden (d-f-a) of gespreid (d-a-d, waarbij de laatste d een octaaf hoger gespeeld wordt). In je begeleiding, dus je linkerhand, kun je zelf kiezen welke variant je kiest. Heel veel succes ermee! Groet, Steven


Plaats een reactie


*