Speel mee met de mooiste soundtracks op de gitaar!

Wij besteden bij Muziekschool wel vaker aandacht aan soundtracks van films. Dat is dan ook niet zonder reden – veel mensen hebben met deze soundtracks speciale herinneringen opgebouwd, aan de bewuste film of de emoties die deze film opriep. Veel legendarische soundtracks zijn bekender van hun pianoversies dan de gitaarversies, maar elke gitarist kan je vertellen dat er net zoveel emotie in een gitaar zit als in een piano. Reden genoeg dus om eens een kijkje te nemen naar de beste opties om je favoriete soundtracks ook eens op de piano te spelen! Soundtracks zijn er genoeg (teveel om op te noemen), maar dit zijn onze favoriete opties om op de gitaar te spelen!

Grote namen als Hans Zimmer, John Williams, Ennio Morricone en Bill Conti hebben allemaal hun plek in de filmgeschiedenis verdiend. Niet als acteur of figurant, zelfs niet als regisseur, maar als componist van de soundtrack. Iedereen weet dat een film kijken zonder geluid helemaal niet spannend of meeslepend is (probeer het maar eens!) en dat komt niet alleen maar door de dialoog. Veel films worden groot gemaakt door de soundtrack (of de “score”) en veel grotere films worden geweldig gemaakt. Denk maar aan films als Inception (componist: Hans Zimmer), Titanic (componist: James Horner) en Avatar (ook door James Horner). Maar je hoeft geen grote Hollywood-componist te zijn om deze soundtracks te kunnen spelen. Deze soundtracks kun jij vandaag nog op je gitaar spelen:

1. My Heart Will Go On – Celine Dion – Titanic

soundtracks op de gitaar

Een soundtrack als geen ander. “My Heart Will Go On” van Celine Dion is minstens even legendarisch geworden als de film waar hij voor gemaakt is. Ook op gitaar is dit nummer met veel emotie te spelen.

2. Fly – Ludovico Einaudi – Les Intouchables

De soundtrack van de voor een Golden Globe genomineerde comedy-drama Les Intouchables is een van de bekendste pianostukken van de afgelopen tien jaar, maar laat het maar aan een aantal fervente gitaristen over om hier een gitaarcover van te maken! Dit is een pittig stuk, maar daarom misschien nog iets toffer om te oefenen. Want hey, een uitdaging op z’n tijd houdt je scherp, toch? Via de YouTube-link vind je ook de tabs voor deze toffe cover. Succes met oefenen!

3. Interstellar – Hans Zimmer – Interstellar

De soundtrack van de in 2014 uitgekomen film Interstellar is er eentje die tot de verbeelding spreekt. De film waarin Anne Hathaway en Matthew McConaughey de ruimte in gaan om de mensheid te redden staat niet alleen bekend om zijn meeslepende verhaal en prachtige special effects, maar ook om de soundtrack van Hans Zimmer. Met “Interstellar” nog een prachtig nummer om jezelf een nieuw doel mee te stellen!

4. Comptine d’un autre été – Yann Tiersen – Amélie

Een klassieker en naar mijn mening de beste gitaarcover van deze lijst – Comptine d’un autre été: l’après midi, oftewel de soundtrack van de Franse klassieker Amélie. Deze film is inmiddels al weer 17 jaar oud maar wordt nog vaak aangehaald als één van de meest succesvolle Franse films ooit (samen met de eerdergenoemde Les Intouchables). Met deze gitaarcover weet je zeker dat je altijd iets kan toevoegen aan de discussie welke Franse film de beste is!

Hebben wij gitaarcovers gemist? Excuses 😉 Laat in de reacties hieronder achter welke dat zijn en wie weet zullen we nog een deel maken van jullie suggesties! Wil je meer van dit soort blogs lezen? Kijk dan eens op onze blogpagina!