Gefeliciteerd met je Pianostickers!

Op deze pagina ga ik je uitleggen hoe je met pianostickers, makkelijker en sneller piano leert spelen. Als je begint met piano spelen is het namelijk erg belangrijk dat je de namen van de toetsen leert. In de cursus en tutorials verwijs ik namelijk naar de namen van de toetsen. Maar ook akkoorden maken gebruik van deze letters. Daarom zul je met deze stickers de namen extra snel leren. Heel veel succes!

Zoek de centrale C op je klavier

Begin met het vinden van de Centrale C op je klavier (hierboven rood gemaakt). Zie je dat alle zwarte toetsen steeds groepjes van twee en drie vormen? De witte toets direct links van de twee zwarte toetsen naast elkaar, is altijd een C-toets. En de centrale C vind je iets links van het midden van het klavier. Plak nu de enige rode sticker met de letter "C" erop van het stickervel op deze centrale C (achter "Start hier"). 


De witte toets rechts van deze C is, je raadt het al, de D-toets. Plak nu de D-sticker (rechts van de rode C-sticker die je net hebt geplakt) op de D-toets. Enzovoorts. De B-sticker die voor de rode C-sticker staat die je als eerste hebt geplakt, kun je vervolgens ook links van de centrale C plakken, op de B-toets. Doe dit totdat je alle stickers hebt geplakt. 


Nu zie je alle namen van de toetsen voor je! Maar je ziet nog meer informatie op de sticker. De blauwe namen zijn de namen van de zwarte toetsen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de D-sticker, rechts van de centrale C. Hierop zie je een Db en D# staan. Dit spreek je uit als Des en Dis. Zo heten deze twee zwarte toetsen dus, links en rechts van deze D-toets! In de cursus word je precies uitgelegd wat een mol (b) en een kruis (#) is. Dit geldt ook voor het notenschrift, dit wordt je uitgelegd in de vervolgcursus. Maar nu kun je alvast zien waar de noot op de notenbalk komt te staan, als die betreffende toets moet worden aangeslagen. Ik hoop dat dit je zult helpen, heel veel succes en plezier gewenst!