Als je besluit op zangles te gaan is het eerst belangrijk om te weten wat voor soort zangles bij je past. Er zijn verschillende soorten zangles, zoals klassiek zangles, jazz zangles en pop zangles.De technieken die je leert bij de zanglessen komen grotendeels overeen, maar er zitten ook verschillen in. En omdat er zangtechnieken zijn die met elkaar kunnen botsen, kan je het beste een goede keuze maken.

Zoek het soort zangles dat bij jou past

Zoals de naam al aangeeft zal je bij klassiek zangles les krijgen in klassieke muziek en opera, zal je bij jazz zangles veel jazz liedjes zingen en bij pop zangles ligt de nadruk op popmuziek en de technieken die daar bij passen. Als popzanger zal je daarom niet zo goed uit de voeten kunnen bij klassiek les en als opera zanger niet zo goed bij pop zangles.

Sterker nog, het kan juist averechts werken als je bijvoorbeeld harde popliedjes wilt zingen, maar het niet kan ondersteunen met de techniek die daar geschikt voor is. Kijk voordat je je bij een docent aanmeld dus eerst even naar je eigen repertoire. Wat voor liedjes zing je het liefst? Zoek jouw stijl van zangles in de verschillende soorten zangles, die bij jouw voorkeur voor muziek passen.

Prijzen zangles

De prijzen van verschillende soorten zangles lopen nogal uiteen. Er is al een groot verschil tussen de prijzen in de randstad en de prijzen buiten de randstad. Buiten de randstad betaal je over het algemeen minder. Voor prive zangles in de randstad betaal je gemiddeld 25 tot 50 euro per uur. Buiten de randstad betaal je voor een uur zangles gemiddeld 18 tot 40 euro per uur.

Bij muziekscholen betaal je vaak minder. Daar betaal je meestal per jaar en krijg je daarom korting. Ook duren de lessen vaak standaard 30 minuten en kan je dat niet afstemmen op jouw wens zoals bij een prive docent.