Welke microfoon is ideaal voor een zingende pianospeler?

Als pianospeler kan je je om genoeg materiaalzaken zorgen maken. De piano, de toetsen, je pianokruk of je metronoom. Maar voor veel pianospelers is het tegenwoordig niet gek om ook een beetje te zingen. Je kan tijdens het pianospelen uiteraard geen microfoon vasthouden, dus welke microfoon ga je dan voor? Een staande microfoon naast je? Op de piano gemonteerd, of een headset? Wij bespreken hier een aantal opties en vertellen jou wat de beste microfoon is voor jou als pianospeler! 

De opties

​Opties die je zou kunnen overwegen zijn bijvoorbeeld de opties die we hierboven noemen. Dat zijn:

  • ​Een microfoon naast je op een standaard zetten
  • Een microfoon op de piano bevestigen
  • Werken met een headset en (eventueel) een draadloze zender

​We nemen ze stuk voor stuk even door:

Een microfoon op een standaard

Dit is misschien de meest voor de hand liggende optie, maar ook meteen de aanleiding voor dit artikel: de microfoon op een standaard naast je neer zetten, terwijl jij op een brede piano of vleugel heen en weer zwaait, kan een heel naar resultaat opleveren. Je beweegt namelijk regelmatig van de microfoon af en dan kun je voorspellen: het geluid valt dan ook weg! Deze optie strepen we door, we proberen een andere….

​Een microfoon op je piano

microfoon kleine standaard

Met een microfoon op je piano heb je een stuk meer vrijheid om je heen, maar vaak is het nog steeds zo dat je hem op één plek neerzet. Hij is eventueel wel makkelijk te verschuiven als je langer aan één kant van de piano zit, maar helaas is elke staande microfoon gebonden aan de staande locatie, waar jij dat niet bent. Een optie kan zijn om jezelf aan te leren om recht te blijven zitten. Wanneer je dan de hele hoge noten speelt, moet je je rechterschouder en arm ver uitstrekken, maar dat kan het waard zijn omdat je stem dan het best opgepikt wordt.

​Een headset (met eventueel een draadloze zender)

microfoon headset

​De laatste optie is er één die voor velen het meest aantrekkelijk klinkt. En dat zou hij ook zeker kunnen zijn. Een microfoon om je nek bevestigen zoals bijvoorbeeld Justin Bieber en Usher (hier afgebeeld) doen, zorgt voor optimale bewegingsvrijheid tijdens het zingen en een altijd gelijke afstand tot de microfoon. Daarnaast heb je met een draadloze zender ook de vrijheid om de piano aan de kant te duwen en je optreden elders voort te zetten!

Blijf onze blog volgen voor meer tips! Voor meer ideeën en leuke blogs over pianospelen, kun je je abonneren op onze pianonieuwsbrief. Hiermee krijg je gratis elke zondag een leuke en leerzame pianoblog in je mailbox waardoor je je vrije dag heerlijk ontspannen doorkomt! Leuke bijkomstigheid: je krijgt dan meteen 10 gratis proeflessen pianospelen erbij. Bevallen de proeflessen? Dan kun je de eerste maand voor slechts €1,- onze pianolessen uitproberen. Dit kun je kosteloos opzeggen met een mailtje, of doorzetten voor slechts €9,95 per maand! Heb jij zelf nog originele manieren om een pianoles te starten? Laat dit dan weten in de reacties!