Naast het feit dat zingen een gunstig effect heeft op je stresslevel en het je erg blij laat voelen, is er nog iets waar zingen erg goed voor is: Het verminderen van snurken.

Iedere dag een half uurtje luidkeels zingen zorgt er voor dat het minder wordt, en dat is niet alleen fijn voor je eigen nachtrust, maar ook voor die van je partner! Snurken is nog steeds een van de grootste ergernissen onder partners. 

Waardoor wordt het snurken minder?

Tijdens het praten en zingen worden spieren in de keel, kaak en gehemelte getraind. Dezelfde spieren verslappen ’s nachts, en die verslapping is verantwoordelijk voor het snurken. Aangezien je door te zingen die spieren veel beter traint dan wanneer je alleen maar praat overdag, verslappen de spieren ’s nachts minder, waardoor het snurken minder wordt.

En naast dat het zingen een heerlijke manier is om het snurken te verminderen, is het ook erg goed voor je gezondheid. Het is bewezen dat mensen die elke dag zingen niet alleen minder snurken, maar overdag ook minder slaperig zijn.

Tips voor het zingen tegen snurken

Of je nou wel of niet goed kunt zingen, maakt voor het verminderen van het snurken niet uit. Zolang je maar lekker uit volle borst zingt, zal het minder worden. Ga dus lekker onder de douche zingen, in de auto onderweg naar je werk of tijdens de afwas. Het grote voordeel van zingen is dat je je instrument altijd bij je hebt en in feite kunt zingen wanneer jij dat wilt.

Voor het effect hoeft het ook geen moeilijk nummer te zijn. Als je een paar keer per dag je favoriete nummers herhaalt, zal het snurken al beter worden.

Blijf trainen tegen snurken

Zorg wel dat je het zingen blijft trainen. Net zoals bij het trainen van andere spieren in je lichaam, heeft het alleen effect als je regelmatig traint. Dus begin met zingen, en stop het snurken!