Gitaristen uit de 80's en 90's: waar zijn ze nu?

Iedereen heeft zijn of haar favoriete gitaristen uit de 90’s. Of je deze nu (bijna) vergeten bent of er de hele dag nog naar luistert, deze legendarische momenten en nummers/albums zullen je altijd bijblijven. Maar waar zijn deze legendes nu? Spelen ze nog steeds, zitten ze in een hele andere band, zijn ze gepensioneerd of zijn ze ons ontgaan? Muziekschool.nl neemt een aantal onvergetelijke gitaristen door en brengt jullie op de hoogte waar deze gitaristen nu zijn!

​Ozzy Osbourne

gitaristen
​Na een lange en succesvolle carriere, zowel bij Black Sabbath als solo, is deze vleermuis-etende metallegende inmiddels te zien geweest bij zijn eigen realityshow voordat Black Sabbath in 2011 aankondigde dat zij weer samen zouden komen voor een nieuw album (13) en een tour. In februari 2017 sloot deze wereldtour af in Ozzy’s ​hometown​ Birmingham.

​Eddie van Halen

gitaristen

​De Nederlands-Amerikaanse rocklegende Edward van Halen uit Nijmegen heeft een onmiskenbaar populaire naam binnen de rockmuziek. Van de solo in Micheal Jackson’s Beat It, tot Eruption en vele andere legendarische nummers. Inmiddels is hij getrouwd met Liszewski en heeft hij een basgitaarspelende zoon Wolfgang. Sinds halverwege mei is er een gerucht dat Sammy Hagar wacht op een belletje… Wie weet komt er een nieuw album aan!

Chris Cornell

chris cornell

​De Amerikaanse singer, songwriter en vooral gitarist van onder andere Audioslave en Soundgarden heeft ons helaas op 18 mei jongstleden verlaten. Toen hebben wij er al een artikel over geschreven, maar desondanks mag deze man niet in deze lijst ontbreken!

​Steve Vai

gitaristen

Steven Siro Vai is nog altijd actief als grootse gitarist, die optreedt met bijvoorbeeld Zepparella, een grote Led Zeppelin-tributeband. Hier stond Vai afgelopen mei nog mee op het podium. Daarnaast heeft Steve Vai tegenwoordig de “Vai Academy” voor gitaristen. Tripje naar de VS waard, als je het ons vraagt!

​Kirk “The Hammer” Hammett

gitaristen
Kirk “The Hammer” Hammett, de lead-gitarist van Metallica, is net als de rest van de band nog springlevend ​and kicki​ng. Gitaristen gaan lang mee, zo ook Hammett. De oud-gitarist van o.a. Death Angel, Headbanged en Exodus treedt nog in volle glorie op met de Amerikaanse metalband. Zo stonden ze in 2014 nog (in absoluut afgrijselijk weer, laat ik noteren…) nog op Pinkpop!

Stevie Ray Vaughan

gitaristen

​Invloedrijke blues-gitarist Steve Ray Vaughan (SRV) heeft ons helaas al in 1990 moeten verlaten, maar zijn invloed en muziek worden er niet minder om. Wereldwijd geroemd om zijn invloed in het terugbrengen van de bluesrock/-muziek, heeft SRV een stempel op de muziekwereld gedrukt die niet veel anderen hebben gedrukt. Mister Vaughan, you are and will be missed. 

​En dan hebben we nog vele artiesten weg moeten laten… Willen jullie nog meer van deze posts zien? Wij hopen van wel! Laat het weten in de reacties! Wil je meer van dit soort blogs lezen? Wij schrijven elke week van dit soort leuke gitaarblogs. Wil je deze elke zondag in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Wij geven ook tips over hoe je je gitaarspel nog kan verbeteren. Voor €1,- ben je al een maand voorzien van tips, hints en lessen over je gitaar. Daarna kan je probleemloos opzeggen, of voor slechts €9,95 door met onze uitgebreide gitaarlessen!