Deze mensen van het Eurovisie Songfestival kunnen wél zingen!

Nou kijk je het Eurovisie Songfestival natuurlijk niet om écht goede acts te zien. Vaak zelfs voor het tegenovergestelde. Maar desondanks zijn er elk jaar een paar acts die je positief verrassen. En daarmee bedoelen we niet dat ze heerlijk fout zijn (ook al kan dat heel goed), maar vooral dat ze… Nouja… Ze kunnen gewoon echt zingen! Je bent er stil van! Als muziekliefhebbers pur sang vinden wij het toch leuk deze oprecht goede acts in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar stonden er weer een aantal optredens in de halve finale die heus wel goed klonken. Welke dat waren? Naar onze (deskundige?) mening, waren deze acts de beste van deze halve finales!

1. Georgië


​Ondanks het (heerlijk foute) schaatspakje, kon Tamara Gachechiladze (we hebben het drie keer gecheckt, dit is goed gespeld) een stevig potje zingen. Met haar sterke nummer “Keep The Faith” moest Tamara al als tweede optreden en dat heeft haar kansen op een finaleplek misschien geschaad. Eén ding kunnen we vaststellen: finaleplek of niet, dit nummer zou zo in je afspeellijst kunnen!

2. Australië


We gaan ons maar niet wagen aan de discussie of Australië mee moet doen aan het Eurovisie Songfestival of niet, we houden het hier bij het optreden van de 17-jarige Australiër, die ooit in zijn thuisland X-Factor gewonnen heeft. Op één echte fout na (sla 2:19 tot 2:22 maar even over) zong de jonge zanger een sterk nummer en waren we blij om naar hem te luisteren!

3. Portugal


​Redelijk onbetwist de nummer 1 van de eerste halve finale was de ietwat aparte, maar zeker ijzersterke voordracht van Portugal. Misschien ook wel omdat dit prachtige nummer je iets wegvoert van de normale Eurovisie Songfestival-hysterie. Wij hebben er hier geen woord van verstaan, maar de bewegingen van Salvador Sobral deden haast denken aan een musical. Die willen wij dan wel zien!

4. Nederland!


Chauvinistisch of niet, O’g3ne was overduidelijk (een van) de beste act(s) van de tweede halve finale. We waren dan ook niet zo verbaasd dat de zussen een ticket naar de finale scoorden, maar misschien wel dat het zo spannend werd! Maar trekken we dit door naar die andere halve finale van die avond, was het misschien wel het thema van de donderdag.

5. Ierland


Last but certainly not least: de inzending van Ierland, waar de jonge(n) Brendan Murray een prachtig liedje voordraagt vanuit een luchtballon, maar waarbij het geluid misschien niet helemaal bij het plaatje paste. Kijk maar, dan snap je wat we bedoelen. Kijk vooral tot het einde, want dan komt de aap uit de mouw!

​Hebben jullie genoten van het Eurovisie Songfestival? Zijn er acts die jullie geweldig vonden, of zitten er hier optredens toe die jij écht niks vond? We zijn er benieuwd naar, laat het weten in een reactie hieronder! Wil je meer van dit soort tips en technieken ontvangen? Abonneer je op onze zangnieuwsbrief en ontvang elke week een blog in je mailbox! Als extraatje ontvang je dan van ons een gratis proefpakket, met onder andere 10 gratis proeflessen! Bevallen de lessen? Dan kun je voor slechts €1,- voor 30 dagen les nemen, zonder ergens aan vast te zitten! Daarna ben je al voor €9,95/maand lid en ontvang je professionele begeleiding van onze zangcoach Aletta.