Iedereen heeft een favoriete film (wat is die van jou?). Voor de meeste mensen is ook duidelijk wat hun favoriete soundtrack is. Dit hoeft niet altijd per sé over één en dezelfde film te gaan, overigens. Het leuke aan soundtracks is dat ze meestal het gevoel van een film meegeven en dat je met het meezingen van de soundtrack, het gevoel hebt dat je in de film meespeelt! Maar wat zijn nou echt hele leuke of steengoede soundtracks om mee te zingen? Wij hebben een aantal van onze favoriete, in geen specifieke volgorde, hier opgenoemd zodat jullie (hopelijk!) geïnspireerd raken om met volle overtuiging met ons mee te zingen!

Dit is natuurlijk heel leuk om te doen naast je normale oefeningen, of de popliedjes die we vorige week voorstelden. Goede keuzes voor nummers zijn nog altijd musicalfilms. Denk aan The Sound Of Music, Grease of Mary Poppins. Dit zijn films met een hele bekende soundtrack die je waarschijnlijk uit je hoofd al kan meezingen. Mocht dat niet zo zijn, nemen we een paar gouden tips hieronder door!

De volgende soundtracks kunnen we jullie van harte aanraden:

1. Kill Bill – Santa Esmeralda – Don’t Let Me Be Misunderstood

Een redelijk onschuldig nummer, voor een vrij bloederige film. Dit nummer dat origineel al uit 1977 stamt, is een cover van een nummer dat geschreven is voor Nina Simone, maar bekend gemaakt werd door The Animals. Maar goed – wij kennen hem vooral van Kill Bill en wij vinden hem geweldig! Let vooral ook op de slechte lipsync in deze video!

2. Dirty Dancing – Bill Medley & Jennifer Warnes – (I’ve Had) The Time Of My Life

Onlosmakelijk verbonden met Patrick Swayze en Jennifer Grey, is dit nummer een enorme hit geworden die samen met het succes van de film een enorme reputatie opgebouwd heeft. Een van de makkelijkst te zingen duetten die er zijn en leent zich daardoor ook perfect voor karaoke-avondjes! Of je de danspasjes daarnaast ook kan uitvoeren, is de volgende vraag…

3. The Nightmare Before Christmas – Danny Elfman – This Is Halloween

De soundtrack van de onschuldige “horror”-kerstfilm van Disney en Tim Burton. Dit nummer is later nog gecoverd door onder andere Marilyn Manson, maar deze originele versie blijft zijn charme behouden!

4. The Lion King – Jimmy Cliff & Lebo M – Hakuna Matata

​In tegenstelling tot “This Is Halloween” is dit nummer zo positief als het maar wordt! Een heerlijke ontspannen soundtrack waarin we Simba zien opgroeien naast Timon en Pumbaa, die gelukkig geen jaar ouder worden. Maar dat is de charme van tekenfilms, toch? Als je hiermee eindigt, weet je zeker dat je goedgestemd de rest van de dag in gaat!​

Welke van deze suggesties is jullie favoriet? Of hebben jullie een ander voorstel waar jullie graag meer over zouden willen lezen? Laat het weten! Mocht je nou dit weekend onder de douche staan en te horen krijgen of “The Time Of My Life” een toontje zachter kan, kun je altijd nog onze zanglessen overwegen wink!