Simpele popliedjes om je zang mee te oefenen

Natuurlijk, gestructureerde training is heel belangrijk. Maar af en toe helpt het ook om wat simpele popliedjes te zingen om je zang te oefenen! Vaak heb je heel goed in je hoofd hoe deze popliedjes klinken en daardoor ook hoe jij ze moet zingen. Als je jezelf dan ook nog eens opneemt (lees – kan terughoren) heb je met die popliedjes een geweldige maatstaaf om jezelf mee te verbeteren! 

Naast oefeningen in ademhaling, toonhoogte, ademsteun en andere pure zangtechnieken, moet het oefenen van je zang af en toe natuurlijk vooral leuk blijven. Een leuk idee om jezelf te blijven motiveren is het nazingen van bekende simpele popliedjes. Hoe gaat dat in z’n werk? Daar ben je helemaal vrij in. Maar als wij een tip mogen geven: zet een liedje aan in je koptelefoon, zing in een microfoon en luister naderhand jezelf terug. Dan weet je precies op welke stukjes je de mist in gaat en kan je daarop oefenen!

Leuke popliedjes om te proberen zijn:

1. Billy Joel – Uptown Girl

Een heerlijk cheesy​ nummer, maar eentje die wel goed als warming up kan werken. Licht, vrolijk en langzaam.

2.  Blur – Country House

Wil deze dit nummer perfect zingen? Doe dan alsof je net wakker bent geworden en aan de koffie zit.

3. Culture Club – Karma Chameleon​

​Ik denk niet dat we deze moeten uitleggen. Weinig liedjes zijn fijner om mee te zingen dan deze.

4. Johnny Cash – Ring Of Fire

Nog zo’n rustig nummer om lekker mee in te komen. De meeste Johnny Cash nummers lenen zich hier wel voor.

5. Joan Jett – I Love Rock ‘n’ Roll

Net als Karma Chameleon een heerlijk nummer om mee te zingen. Bij deze is het iets minder van belang precies dezelfde toon aan te houden, maar vooral dat je het gevoel weet over te brengen!

6. Taylor Swift – Shake It Off

Een nummer met veel herhaling en dat is fijn als je net begint. Voor mannen iets moeilijker om over te brengen – maar dat is ook weer een mooie uitdaging!

7. Lisa Loeb – Stay

Een liedje waar veel mensen van houden, dus hiermee scoor je sowieso!

8. Vanessa Carlton – A Thousand Miles

Dit liedje wordt vaak gebruikt wanneer mensen piano willen leren, maar leent zich net zo goed voor het oefenen van zang.

9. Blink 182 – All The Small Things

Half door je neus zingen + half schreeuwen = heel plezier!

10. The Beatles – Hey Jude

Dit is nog zo’n nummer waar iedereen van houdt en ook een nummer die iedereen direct meezingt, dus als je iets verpest, valt dat niet op!

11. Destiny’s Child – Say My Name 

Dit nummer is voor vrouwen heel leuk, voor mannen is het hilarisch. Doe je dit nummer met meerdere mannen bij een (karaoke)feestje, eet iedereen de rest van de avond uit je hand!

12. ABBA – Mamma Mia

De laatste van deze lijst is weer zo’n nummer waar je gegarandeerd mee scoort – en met een beetje geluk zingt iedereen weer mee!

​​Dit waren natuurlijk maar 12 suggesties, er zijn nog heel veel meer nummers die heel leuk zijn om alleen of met een groep te zingen en daarmee je zang te oefenen! Laat jullie leukste/foutste/simpelste suggesties vooral in de reacties hieronder achter! Wil je straks je zangcapaciteiten écht uitbreiden? Neem dan een kijkje bij onze lesprogramma’s!