Zingen kun je leren, kijk maar naar Ed Sheeran!

Iedereen kent het wel. Er komt een dag, vaak al vroeg in je leven, waarop je jezelf voor de eerste keer opneemt terwijl je zingt. Zelfs iemand als Ed Sheeran is ooit zo begonnen. Alleen is het risico dat je jezelf vervolgens terughoort en denkt: hier kan ik dus echt helemaal niks van! Heel oneerlijk is dat, hè? Vooral als je om je heen kijkt en je zusje/broertje/(beste) vriend(in) er zo goed in is! is dit dan echt puur aangeboren talent? En is er dan echt geen hoop meer als je dat talent niet hebt? Nou, dat zal je verbazen hoor! Diezelfde Ed Sheeran gaf namelijk bij de Jonathan Ross Show toe dat hij vroeger voor geen meter kon zingen! Geloof je het niet? Dan moet je maar eens luisteren, dan geloof je het direct! Zie het filmpje hieronder voor het bewijsmateriaal!

​Je zou het niet zeggen als je hem de grootste podia en festivals ziet platspelen, terwijl het eruitziet alsof het hem geen cent moeite kost, maar Ed Sheeran kon vroeger echt, echt, ECHT niet zingen! En daarmee bedoelen we niet: “hij zou de tweede ronde van Idols niet halen”, maar hij zou nooit mee mogen doen… In dit openhartige interview geeft hij aan dat zijn talent niet zomaar naar boven is komen borrelen. Hoe is het dan wel gelukt? Naar eigen zeggen vooral door te oefenen! Deze muziek komt van oude CD’s, die Sheeran zelf opgenomen heeft en die hij nu ver, ver weggestopt heeft. Als wij de muziek horen, kunnen we dat enigszins snappen

​Hoe erg was het vroeger bij Ed Sheeran? Luister zelf maar!


Het filmpje van de Jonathan Ross Show, waar Ed Sheeran aan het publiek duidelijk maakt dat een mooie zangstem niet altijd zonder slag of stoot komt. 
Schokkend, niet waar? Dezelfde man die hits scoorde met “I See Fire”, “Shape of You” en “A Team”, blijkt zichzelf alles aangeleerd te hebben. Als dat geen ​Rocky-story is, weet ik niet wat dat wel is. Dit laat maar weer eens zien: met de juiste motivatie en genoeg toewijding kan iedereen leren zingen! Heeft dit je motivatie weer aangewakkerd?

Ongelooflijk, maar waar. Van helemaal niks naar de ene hit na de andere, het is allemaal mogelijk als je in jezelf gelooft, de juiste zanglessen krijgt en maar goed en regelmatig blijft oefenen! Wie weet zien wij jou over een paar jaar bij RTL Late Night of in een uitverkochte Ziggo Dome! Dan ontvangen we wel graag vrijkaartjeswink​! Wil je meer van dit soort tips en technieken ontvangen? Abonneer je op onze zangnieuwsbrief en ontvang elke week een blog in je mailbox! Als extraatje ontvang je dan van ons een gratis proefpakket, met onder andere 10 gratis proeflessen! Bevallen de lessen? Dan kun je voor slechts €1,- voor 30 dagen les nemen, zonder ergens aan vast te zitten! Daarna ben je al voor €9,95/maand lid en ontvang je professionele begeleiding van onze zangcoach Aletta.