Waarom Muziekschool.nl

Online muzieklessen via video's en E-books. Op deze manier kun je les volgen in je eigen tijd en tempo, wel zo handig! Maar ook bij vragen kun je terecht bij jouw online muziekleraar. Wij zijn zo enthousiast over onze manier van lesgeven dat wij je 10 online lessen cadeau willen geven! Elke week ontvang je een nieuwe les in je inbox. Het is 100% gratis en je zit nergens aan vast. Al ruim 25.000 cursisten gingen je voor!

Altijd al ukelele willen spelen? Dit is het moment!

Altijd al ukelele willen spelen? Dit is het moment!

Nu het buiten al weken boven de 25 graden is en voor veel mensen de vakantieweken echt aangebroken zijn, begint naast het gitaarspelen, nog iets te kriebelen… Want wat is er meer zomers dan op een wit strand zitten en op je ukelele spelen? De ukelele is het kleine Hawaiiaanse broertje van de akoestische gitaar en produceert een heel kenmerkend, hoog en luchtig geluid. Het is een instrument dat veel gebruikt wordt in (teken)films en -series (denk aan Rocket Power, Vaiana en die ene scène in Blue Valentine) en over het algemeen romantischer en speelser wordt beschouwd dan een volledige gitaar. Aangezien een beetje ukelele niet veel meer dan een paar tientjes hoeft te kosten, is het voor velen een leuke afwisseling van het altijd maar oefenen op de gitaar. Mocht jij een ukelele hebben, of er eentje willen aanschaffen, heb ik alvast een paar nummers waarmee je kunt gaan oefenen!Lees meer

Zangers en zangeressen – trainen jullie je oren al?

Zangers en zangeressen – trainen jullie je oren al?

Geluid kent twee kanten. Een kant verspreidt het geluid, de andere kant ontvangt het geluid. Wanneer je aan het zingen bent, ben je vooral bezig met geluid verspreiden. Maar hoe het geluid ontvangen wordt, is misschien nog belangrijker. Met moderne technologie als oortjes en dergelijke kun je makkelijk (tijdens het optreden) je eigen stem terughoren, maar weet je wel zeker dat je gehoor je niet voorliegt? Heb jij er vertrouwen in dat je gehoor “getraind” is om jou goede feedback te geven over jouw zangkunsten? Tegenwoordig is het niet gek om tijd te besteden aan het trainen van je gehoor. Ben jij hier al mee begonnen? Wij hebben een aantal tips verzameld waarmee jij je gehoor een boost kan geven en je een echte luisterkunstenaar wordt! 

Lees meer

De mooiste soundtracks op de piano

De mooiste soundtracks op de piano

Nadat wij eerder al aandacht besteedden aan populaire soundtracks voor op de gitaar, is het dit keer de beurt aan de mooiste soundtracks op de piano! Wij hebben weer een selectie van drie prachtige, bekende, maar zeker niet voor de hand liggende soundtracks zodat jij weer nieuwe inspiratie opdoet om je pianospel te oefenen! 

Lees meer

Naar het blogoverzicht